Išplėšti ją vilniečiams trečiadienį reikės iš Jasmino Repešos treniruojamos „Cedevita“ ekipos, kurią pirmo rato dvikovoje Zagrebe „Lietuvos rytas“ pranoko 84:83.

Pasirinkimo neturintys Vilniaus klubo krepšininkai privalo laimėti, bet A. Petrovičius jaučiasi ramus dėl turnyrinės situacijos. Jo nuomone, reikiami koziriai yra „Lietuvos ryto“ rankose.

„Mums žūtbūtiniai jau buvo ir du pastarieji mačai su Saragosos CAI ir Stambulo „Bešiktaš“ komandomis. Laimėjome juos ir atsidūrėme tokioje padėtyje, kurioje ir norėjome būti: lemiamą dvikovą žaisime namuose, prie savų žiūrovų. Aišku, dėl rungtynių svarbos ir įtampos gali būti nelengva, bet esu nusiteikęs gana optimistiškai.

Kita vertus, šių rungtynių prognozės yra šiek tiek apgaulingos. „Cedevita“ abi savo pergalės pasiekė išvykose, ir tai labai neįprasta. Vadinasi, žaisti svečiuose jiems yra netgi palankiau“, – svarstė A. Petrovičius.

Kokias pamokas vilniečiai turėjo išmokti po pirmųjų tarpusavio rungtynių su kroatais?

„Neturėtume pradėti mačo taip, kaip Zagrebe, kai leidome jiems pabėgti į priekį keliolikos taškų skirtumu. Turime nuo pirmų minučių žaisti rimtai ir suardyti varžovų mėgstamą greitą krepšinį, – pabrėžė rezultatyviausias dvikovos „Cedevita“ arenoje žaidėjas „Lietuvos ryto“ gretose Renaldas Seibutis. – Didžiąją dalį kroatų taškų iš po krepšio renka aukštaūgiai: ir Miro Bilanas, ir Jusufas Nurkičius yra jauni, talentingi žaidėjai. Be to, paskutiniu metu jiems neblogai padeda amerikiečiai“.

Kartu su „Cedevita“ į „Siemens areną“ atvyks ir buvęs „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Tomislavas Zubčičius. Į Lietuvą praėjusio sezono viduryje jis atkeliavo tikėdamasis per Vilniaus ekipą prasimušti į NBA lygą, bet po ne itin sėkmingo pasirodymo turėjo grįžti atgal į tėvynę.

„Čia jau jūs spręskite, – DELFI paklaustas, ar T. Zubčičius artėja prie savo svajonės apie NBA, nusišypsojo R. Seibutis. – Jis yra geras ketvirtos pozicijos žaidėjas. Pirmose tarpusavio rungtynėse jis pataikė keletą svarbių metimų, dabar turbūt irgi jaus papildomą motyvaciją žaisdamas prieš mus“.

Jei J. Repeša turi nemažą priekinės linijos krepšininkų pasirinkimą, tai sveikų perimetro žaidėjų jo komandoje beliko keturi, ir A. Petrovičius tikisi tuo pasinaudoti.

„Turime spausti varžovus, varginti, versti juos rinktis pražangas“, – žaidimo akcentus dėliojosi specialistas, 2011-2013 metais pats treniravęs „Cedevita“ klubą.

Gruodį į „Lietuvos rytą“ persikėlęs kroatas tiki, kad žaidėjai jau įsiklausė į jo reikalavimus ir vis mažiau tinginiauja gynyboje – tai esą įrodo faktas, jog vilniečiai laimėjo 6 iš 7 pastarųjų mačų visuose turnyruose.

„Kai tik mums nešauna į galvą atsipalaiduoti ir visko statyti ant puolimo kortos, reikalai iškart būna geresni. Žaidėjai puikiai žino, kaip reikia gintis, problema yra tame, kiek energijos jie tam skiria. Neskaitant kvailo pralaimėjimo Sankt Peterburgo „Spartak“ komandai, jau beveik mėnesį mes stabiliai ir tvirtai važiuojame į priekį“, – teigė A. Petrovičius.

„Lietuvos ryto“ ir „Cedevita“ rungtynės Vilniuje vyks trečiadienį, nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)