„Crvena Zvezda“ ar „Nižny Novgorod“? Toks klausimas „Lietuvos ryto“ atstovams buvo iškilęs po paskutinio Europos taurės LAST-16 etapo P grupės mačo su Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija), kuris baigėsi gerokai anksčiau nei L pogrupio lyderių tarpusavio dvikova.

„99 procentai, jog žaisime su „Nižny Novgorod“ komanda“, – laukdamas būsimų oponentų tuomet spėjo A. Petrovičius.

Tačiau kroatas apsiriko. Rusijos atstovai svečiuose sugebėjo išplėšti pergalę 78:74, užėmė pirmą vietą grupėje ir atkrintamąsias varžybas pradės galynėdamiesi su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Dabar A. Petrovičiui atrodo, jog „Crvena Zvezda“, sužinojusi, kaip išsisprendė P grupės situacija, tąsyk sąmoningai nesistengė laimėti.

„Aš manau, kad jie specialiai pasirinko mus aštuntfinalyje“, – teigė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Belgrado ekipa šiame sezone įveikė vilniečius du kartus, todėl tikrai gali pasitikėti savo jėgomis. Komandų keliai buvo susikryžiavę Eurolygos reguliariajame sezone: namuose „Crvena Zvezda“ laimėjo 88:77, o Vilniuje sutrypė šeimininkus 99:75.

Tiesa, „Lietuvos ryto“ atstovai siūlo pastarąją akistatą išmesti iš galvos.

„Pirmą kartą jie iš tikrųjų mus nugalėjo, o antras mačas nieko nebereiškė. Nebeturėjome vilties išlikti Eurolygoje, atvykęs naujas treneris eksperimentavo, aš pats buvau ką tik pasveikęs po traumos. Taigi, tai nebuvo rimta dvikova. Šįkart bus visiškai kitaip“, – tikino įžaidėjas Omaras Cookas, „Crvena Zvezda“ marškinėlius vilkėjęs 2007-2008 metų sezone.

„Tąkart Vilniuje pralaimėjome tiesiog bjauriai. Bet tai nebuvo tikros rungtynės. Buvau ką tik atvažiavęs į Vilnių ir visą dėmesį skyriau Kauno „Žalgiriui“ (po kelių dienų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) „Lietuvos rytas“ sutriuškino „Žalgirį“ 90:58 – DELFI). Tad tas mačas neparodo tikrojo komandų jėgų balanso“, – aiškino A. Petrovičius, sezonui įsibėgėjus Vilniaus klubo stratego kėdėje pakeitęs Dirką Bauermanną.

Grumtynėms su „Crvena Zvezda“ vilniečiai ruošiasi jau nuo antradienio. Per praėjusią savaitę „Lietuvos rytas“ sužaidė dvejas LKL rungtynes, bet treniruotėse buvo repetuojamas žaidimas būtent prieš serbus. Anot trenerio, kitaip pasirengti aštuntfinaliui jo auklėtiniai nebūtų spėję.

„Paruošėme naujų taktinių sprendimų, bet atskleisti kortų nenorėčiau. Belgrade pirmiausiai reikės sustabdyti varžovų aukštaūgius Bobaną Marjanovičių ir Raško Katičių, kurie gauna daug perdavimų po krepšiu. Taip pat reikės išsaugoti aikštėje Juaną Palaciosą bent 27-30 minučių bei nepamiršti, kad rungtynių pradžioje „Crvena Zvezda“ smarkiai spaudžia perimetro žaidėjus“, – į būsimą mūšio lauką žvelgė A. Petrovičius.

Pirmoji aštuntfinalio dvikova vienoje triukšmingiausių Europoje laikomoje „Pionir“ arenoje Belgrade vyks trečiadienį, nuo 20:30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)