Ilgametę krepšinio patirtį sukaupęs A. Milonas praėjusį sezoną dirbo Slupsko „Energa Czarni“ (Lenkija) komandoje. Prieš tai vienas geriausių Lietuvos vaikų krepšinio specialistų dirbo Kauno „Žalgirio‟ vyriausiojo trenerio asistentu, o 2011-2012 m. sezone jo vadovaujamas Panevėžio „Lietkabelio“ klubas iškovojo Baltijos krepšinio lygos (BBL) „Iššūkio taurę“.

Per daugiau nei dvidešimt metų krepšinio pasaulyje A. Milonas treniravo Švedijos aukščiausios lygos Gotenburgo „Gothia Basket‟ komandą, strategas taip pat vadovavo Vokietijos aukščiausios lygos Brėmerhafeno „Eisbaren‟ klubui, o prieš tai net 16 metų darbavosi Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje.

„Man visada buvo malonu dirbti su jaunimu, o išbandęs savo jėgas suaugusiųjų krepšinyje vis dėl to pajaučiau, kad mano prigimtis – būti daugiau vaikų krepšinio treneriu nei suaugusiųjų‟, - teigė krepšinio specialistas, kuris prieš trejus metus trumpai darbavosi Sostinės krepšinio mokykloje.

Treneris džiaugiasi, kad SKM vadovai suteikė jam galimybę realizuoti save.

„Pirmiausia noriu pateisinti jų viltis savo geru darbu, o pats asmeniškai stengsiuosi, kad mano vadovanimas komandai pasiektų kuo aukštesnį rezultatą. Šis bendradarbiavimas nėra trumpalaikis‟, - sakė treneris.

A. Milonas vadovaus 1999 ir 2004 m. gimusių vaikinų pagrindinėms komandoms.

Trenerių štabe jis pakeis Egidijų Ženevičių, kuris po sėkmingo sezono Sostinės krepšinio mokykloje jėgas nusprendė išmėginti moterų krepšinyje.

„Dėkojame treneriui E. Ženevičiui už nuveiktus darbus ir iškovotas pergales bei linkime sėkmės tolesnėje karjeroje”, - sakė SKM generalinis direktorius Andrius Čerškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)