Praėjusį sezoną žalgiriečiams po labai ilgos pertraukos pavyko įveikti CSKA komandą Maskvoje. Tiesa, tai buvo VTB Vieningosios lygos rungtynės. Šį kartą „Žalgiriui“ bus daug sunkiau, nes komanda į Rusijos sostinę išvyko be keturių traumuotų žaidėjų.

„Nepaisant visko, kiekvienas rungtynes stengiamės laimėti. Žinoma, šį kartą varžovas yra labai galingas. Nors paskutinius kelis mačus CSKA laimėjo po pratęsimų ar vos keliais taškais, bet pridėję papildomų pastangų rungtynių pabaigose, jie išeidavo kaip nugalėtojai. Savo ruožtu, mes turime žaisti visą susitikimą pilna jėga, kad įvykdytumėme, ką planuojame“, – sakė G. Krapikas, taip pat pažymėjęs CSKA stratego Ettore Messinos įdirbį kuriant komandinę gynybą.

Antroje Žalgiris TV laidos dalyje „Žalgirio“ treneris skautas E. Beržininkaitis išsamiai papasakojo apie CSKA lyderių kvartetą. Anksčiau „Žalgiryje“ žaidęs Sonny Weemsas, Milošas Teodosičius, Nenadas Krstičius ir Viktoras Khryapa yra visada pavojingi CSKA puolimo ginklai.

Varžovų žaidimo analize užsiimantis E.Beržininkaitis taip pat atskleidė, kad atskiroms rungtynėms CSKA treneriai paruošia skirtingus derinius. Kartais atrodo, kad CSKA naudoja tik 5-6 derinius, tačiau peržiūrėjus kelerių rungtynių įrašus, matyti, kad deriniai yra vis kitokie. Be to, jie turi daugybę variantų, kaip juos užbaigti“, – teigė E. Beržininkaitis.