Šeštadienį turnyro finale Lietuvos čempionai susitiks su Venecijos „Umana Reyer“ arba Retimno „Cretan Kings“

Rungtynes atidarė taiklios Renaldo Seibučio baudos, tačiau netrukus žalgiriečiams jau teko lyginti rezultatą po Isaiah Hartensteino ir Edgaro Ulanovo tritaškių (8:8). Po R. Seibučio perimto kamuolio, reido per visą aikštę ir perdavimo per nugarą pasižymėjo E. Ulanovas, Paulius Jankūnas metimui iš toli išvedė Artūrą Milaknį – 13:13. Kėlinio pabaigoje į varžovų 5 taškus dvitaškiu ir įmesta bauda atsakė P. Jankūnas – 16:18.

Antrą kėlinį 4 taškais iš eilės pradėjo Augusto Lima, o netrukus sekė Luko Lekavičiaus ir A. Milaknio tolimi metimai – 26:25. Žalgiriečiai pradėjo žaisti agresyviau ir po A. Limos ir I. Hartensteino dėjimų bei R. Seibučio metimo iš vidutinio nuotolio truktelėjo į priekį – 33:27. Renaldas nesustojo terorizuoti varžovų krepšio ir pridėjo dar 5 taškus, po dvitaškį įmetė P. Jankūnas ir Robertas Javtokas42:34.

Trečiojo kėlinio pradžioje po du taškus rinko L.Lekavičius, R. Seibutis ir E. Ulanovas, o A. Milaknis smeigė savo trečiąjį tritaškį – 51:37. Keturis taškus pridėjo P. Jankūnas, tritaškį bei vėliau baudą pataikė E. Ulanovas (58:41). Puikiai gynyboje sužaistą kėlinį, per kurį buvo praleisti tik 8 taškai, taikliu tritaškiu užbaigė I. Hartensteinas – 62:42.

Ketvirtame kėlinyje Trevizo krepšininkų triuškinimą pratęsė Pauliaus Valinsko tritaškis ir metimas iš arčiau bei dar du A. Milaknio tolimi šūviai (73:51). Tik po didžiosios pertraukos aikštelėje pasirodęs Antanas Kavaliauskas savo pirmuosius taškus pelnė dėjimu. Po dar vieno jo dvitaškio žiūrovus dėjimais džiugino P. Valinskas ir I. Hartensteinas, o paskutiniuosius mačo taškus pelnė R. Seibutis – 83:55.

„Žalgiris“: A. Milaknis 15 (5/8 trit.), R. Seibutis 13 (8 rez. perd.), E. Ulanovas 12, I. Hartensteinas 10 (8 atk. kam.), P. Jankūnas 9 (3 per. kam.), P. Valinskas 7 (3 per. kam.), A. Lima 6 (7 atk. kam.), L. Lekavičius 5, A. Kavaliauskas 4, R. Javtokas 2 taškai.

„De‘ Longhi“: Q. Decosey 14, M. Fantinelli 12, J. Perry 8 taškai (10 atk. kam.).