Vasarį A. Kirilenko skelbė, kad ankstesnių federacijos vadovų pridarytas skolas tikisi iškuopti iki pavasario pabaigos, tačiau teismo procesai užsitęsė, o rėmėjų rasti nėra paprasta.

2015-ųjų pabaigoje buvo skelbiama, kad Rusijos krepšinio federacijos skolos sudaro 270 mln. rublių (apie 5,5 mln. eurų). Praėjusių metų rugpjūtį A. Kirilenko tvirtino, kad liko išmokėti 160 mln. rublių (apie 2,6 mln. eurų).

„Jeigu kalbėtume apie finansines užduotis šiems metams, tai didžiausios išlaidos krenta Eurobasket renginiams. Be to, ką mums duoda Rusijos sporto ministerija, reikia surinkti dar 50 mln. rublių, kad komandos būtų parengtos čempionatams“, – teigė A. Kirilenka.

„Jeigu kalbėsime apie federacijos skolas, kol kas negaliu tvirtinti, kad mes jau atsiskaitę, nes tęsiasi teismo procesai“, – pridūrė jis.

Moterų krepšinio čempionatas Čekijoje vyks birželį, o vyrų keturiose Europos šalyse prasidės rugpjūčio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)