„Laukia stiprios, kovingos rungtynės. Kaip visi ir matė per pirmuosius du mačus, kai aš einu laikinąsias pareigas: rungtynės bus labai aistringos“, – artėjant akistatai su Vengrijos čempionais tvirtino atleistą Marcelo Nicola poste pakeitęs A. Jasilionis.

„Dabar svarbiausia – atstatyti žmones po traumų ir įvesti šiokias tokias korekcijas žaidime. Jokių paslapčių nėra – svarbiausia drausmė, disciplina ir smulkios detalės krepšinio taktikoje“, – pažymėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

Nors Kauno „Žalgiriui“ pralaimėtas LKL mačas sekmadienį išsiskyrė emocingumu, pasak A. Jasilionio, jokios įtampos komandos viduje nėra.

„Įtampos nebuvo, ir aš nematau priežasčių, kodėl ji turėtų atsirasti. Žinoma, viskas paaiškės rytdienos mače“, – teigė krepšinio specialistas.

Laikinajam treneriui pritarė ir pagrindinis sostinės klubo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

„Pirmadienis buvo diena, kai emocinė būklė buvo prastoka, tačiau šiandien jau reikia žiūrėti į trečiadienio rungtynes. Turėjome sunkią treniruotę, dabar laukia dar viena“, – pažymėjo aukštaūgis.

Paklaustas, kas pasikeitė komandą palikus argentiniečiui M. Nicola, A. Kavaliauskas pareiškė, kad per tokį trumpą laiką daug pastebimų pokyčių būti tiesiog negali.

„Pasikeitė deriniai, gynybinė sistema, kuri dabar daug priimtinesnė patiems žaidėjams. Kai treneris pasikeičia, jokių stebuklų negali būti. Reikia laiko. Grįžo Arvydas Gronskis, kurio patirtis mums irgi tik į naudą. Dabar reikia vykdyti užduotis ir laimėti“, – dėstė A. Kavaliauskas.

Solnoko komanda buvo vienintelė, kurią pirmajame Europos taurės rate pavyko įveikti „Lietuvos rytui“. Tąsyk pergalė išvykoje iškovota 89:65. Daugiausiai bėdų Vengrijoje vykusiame mače vilniečiams pridarė buvęs Vilniaus klubo aukštaūgis Kirilas Natiažka, sužaidęs vienas geriausių karjeros rungtynių, pelnęs 16 taškų ir surinkęs 27 naudingumo balus. Visgi, pasak „Lietuvos ryto“ trenerio, tvirtai sudėto ukrainiečio šeimininkai nesibaimina.

„K. Natiažka – pakankamai lėtas, todėl mes pritaikysime keletą gudrybių jį stabdydami“, – trumpai tarstelėjo A. Jasilionis.

Visgi, pasak jo, prieš dvikovą su vengrais reikia būti budriems. Varžovų ekipa, kaip ir pats „Lietuvos rytas“, neseniai pakeitė trenerį. Atsistatydinusio Dragano Aleksičiaus vietą prie kolektyvo vairo perėmė gyva klubo legenda Peteris Poras, prieš išvyką į Vilnių kalbėjęs tik apie pergalę.

„Varžovai ne tik pasipildė naujokais, bet pakeitė ir trenerį. Jie deklaruoja, kad sieks pergalės, todėl privalome būti susikaupę“, – sakė A. Jasilionis.

Po šešerių Europos taurės rungtynių „Lietuvos rytas“ savo sąskaitoje turi dvi pergales ir E grupėje yra ketvirtas. Taip pat du kartus laimėję vengrai kol kas yra paskutiniai, šešti. Mačas tarp abiejų komandų „Siemens“ arenoje trečiadienio vakarą prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)