Trečiuoju numeriu pažymėti karjerą baigusio krepšininko marškinėliai atsidūrė tarp Maurice Cheekso (nr. 10) ir Charleso Barkley (nr. 34).

Pirmasis 1996 metų NBA naujokų biržos šaukimas, kuris „76ers“ klube žaidė 11 sezonų (1996-2006 ir 2009-2010), emocingai dėkojo buvusiems komandos draugams.

„Visi norėjo, kad sakyčiau, jog buvau labai mylimas, bet patikėkite manimi: jausmas buvo abipusis“, - sakė buvęs krepšininkas.

A. Iversonas apie karjeros pabaigą oficialiai paskelbė 2010 metų spalį. Per ją jis keturis kartus laimėjo rezultatyviausio žaidėjo titulą, o 2001 metais tapo naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju bei padėjo „76ers“ ekipai patekti į NBA finalą. Tačiau čempiono žiedo jam taip ir nepavyko iškovoti.

„Aš esu Filadelfijos vaikis. Visada taip bus“, - nedaugžodžiavo A. Iversonas.

„76ers“ krepšininkams ant apšilimo marškinėlių buvo prisiūtos specialios emblemos su užrašu „Iversonas amžinai“ („Iverson forever“).

„Smagus jausmas“, - po ceremonijos sakė A. Iversonas. „Bet dalelė manęs liūdi, nes dabar jau žinau, kad viskas baigta“.

1996 metais pirmuoju NBA šaukimu pasirinktas krepšininkas „76ers“ gretose praleido pirmuosius 10 metų. Vėliau ji žaidė Denverio „Nuggets“, Detroito „Pistons“ ir Memfio „Grizzlies“, bet 2009-2010 sezone sugrįžo į Filadelfiją ir sužaidė 25-erias rungtynes.

Paskutinė krepšininko stotelė buvo Europa - jis sužaidė kelias rungtynes už Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) komandą.

Per 914 karjeros NBA rungtynių A. Iversonas vidutiniškai pelnydavo po 24.368 taško, o 30 ir daugiau taškų pelnė net 345-iose susitikimuose ir 11 kartų dalyvavo „Visų žvaigždžių“ šventėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)