Pats A. Guoga teigia liksiantis LKF rėmėju ir neketina mažinti paramos apimties.

„Toks sprendimas priimtas mano paties iniciatyva. Jau seniai reikėjo šalies sirgaliams, kurie yra šeštasis rinktinės žaidėjas, turėti savo atstovą federacijoje. Galbūt ne visi tai žino, bet Tomas yra protingas, organizacinį darbą gerai išmanantis žmogus ir sėkmingas verslininkas. Ateityje norėčiau jam perduoti ir LKF viceprezidento postą, kurį kol kas dar užimu aš“, – DELFI kalbėjo A. Guoga.

Jis į LKF vykdomąjį komitetą buvo deleguotas kaip antros pagal pajėgumą Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) prezidentas. Anot verslininko ir pokerio žaidėjo, NMKL valdyba įgaliojo nuo šiol pareigas LKF vykdomajame komitete eiti T. Balaišį-Sėklą. Netrukus vienas aktyviausių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sirgalių lyderių turėtų pakeisti A. Guogą ir NMKL prezidento poste.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro 18 narių.

M. Špokas kviečiamas grįžti

Tuo metu realiausias pretendentas į šiuo metu dar laisvą federacijos generalinio sekretoriaus kėdę, A. Guogos manymu, yra praeityje LKF jau dirbęs Mindaugas Špokas.

Tiesa, pastarasis sporto vadybininkas, anksčiau vadovavęs 2011 metais Lietuvoje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniam komitetui, šiuo metu yra Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius.

„Nežinau, ar su juo jau susitarta, bet aš esu už M. Špoką. Jis – daug pasiekęs rengiant Europos pirmenybes, o šiuo metu krepšiniui kaip tik ir reikia tokio patikimo ir skaidraus žmogaus. Manau, M. Špokas – realiausias kandidatas“, – dėstė A. Guoga.

Šiuo metu užsienyje esantis LPF prezidentas Tomas Kučinskas DELFI patvirtino iš M. Špoko girdėjęs, kad jis svarsto LKF pateiktą pasiūlymą, bet jo apsisprendimo teigė dar nežinantis.

„Kol kas oficialaus Mindaugo atsistatydinimo pareiškimo dar nesu gavęs“, – tvirtino T. Kučinskas.

LKF prezidento Arvydo Sabonio pateiktą naujo generalinio sekretoriaus kandidatūrą dar turės patvirtinti federacijos vykdomasis komitetas. Pasak LKF atstovo žiniasklaidai Daliaus Matvejevo, tai neįvyks anksčiau nei spalio pabaigoje.

Primename, kad praėjusią savaitę iš LKF generalinio sekretoriaus pareigų paskelbė atsistatydinantis Mindaugas Balčiūnas. Tokio žingsnio jis ėmėsi, kaip teigiama, siekdamas sugrąžinti į LKF prezidentą Arvydą Sabonį ir vyrų rinktinės vyriausiąjį trenerį Joną Kazlauską. Pastarieji M. Balčiūnui pasitraukus atsiėmė savo atsistatydinimo pareiškimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)