Paskutinėse rungtynėse KTU ekipa namuose nugalėjo Vilniaus universiteto krepšininkes rezultatu 67:42. Naudingiausia kauniečių komandoje žaidė Akvilė Baronėnaitė, kuri pelnė 23 taškus (33 naudingumo balai). Krepšininkė sutiko pasidalinti rungtynių įspūdžiais ir atsakė į keletą klausimų.

- Paskutinės rungtynės tau buvo ypač sėkmingos. Kaip vertini savo pasirodymą?

- Na manau, kad gali būti ir geriau. Pasitaikė ir geresnių rezultatų praeitame sezone, todėl faktas, kad yra kur tobulėti. Kad ir kaip bebūtų, dėl savo pasiekimų labiausiai esu dėkinga komandos draugėms. Krepšinis yra paremtas komandiniu žaidimu, todėl viena to nepasiekčiau.

- Iškovojote antrą pergalę sezone. Kaip vertini komandos pasirodymą šiame LSKL sezone?

- Žinoma džiugu, kad pagaliau pasiekėme dar vieną pergalę, tačiau akivaizdu, kad nesame priskiriamos prie stipriųjų LSKL komandų. Praeitame sezone likome paskutinės, o dabar turime galimybę ir pakovoti dėl medalių. Komanda tobulėja, tačiau prastus rezultatus lemia prastas susižaidimas, profesionalumo trūkumas, taip pat neturime daug žaidėjų, kurios žaidžia aukščiausioje lygoje.

- Ar tikitės patekti į LSKL pusfinalius?

- Niekas nenustebtų jei nepatektumėme, bet turbūt padarytumėme šiokį tokį stebuklą patekusios. Tuo labiau, kad dabar tikrai turime realią galimybę, reikia tik nenusilesti VDU komandai.

- Ar esi kada nors bandžiusi įdėti į krepšį?

- Na, bandymų tikrai buvo, bet juoko forma. Niekam nėra paslaptis, kad moteris dedanti į krepšį – tikra retenybė. Taip yra dėl susiformavusio stereotipo, bet jei merginos nuo mažumės lavintų šį įgūdį, manau tikrai atsirastų daugiau į krepšį dedančių moterų!

- Ar nėra sunku suderinti profesionalų sportą ir mokslą?

- Nėra sunku, jei tik yra noras. Kiekvienas galime teisinti blogus rezultatus prisidengdami mokslu ar sportu, bet yra tikrai realu tiek gerai mokytis, tiek gerai žaisti krepšinį.

- Kokia sporto šaka be krepšinio tau dar patinka?

- Rankinis. Šis žaidimas yra gan grubus ir pavojingas, bet man patinka, kad už kiekvieną nežymų stumtelėjimą čia nėra baudžiama kaip krepšinyje. Manau, tai puikus sportas norint išsilieti ir atsikratyti blogų emocijų.

- Kuris krepšininkas tau gražiausias?

- Na yra tikrai daug gražių krepšininkų, todėl išskirti konkrečiai vieno nelabai galiu. Na, bet faktas tas, kad Lietuva gali didžiuotis gražiais krepšininkais.

- Ar tiesa, kad merginos į aikštę eina pasidažiusios?

- Negaliu nesutikti, nes pačiai tenka žaisti pasidažius. Matyt, veikia tas moteriškas instinktas ir noras visuomet gerai atrodyti (šypsosi).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)