Kviečiame susipažinti su šios dienos rungtynių anonsu.

18.00 val. „Telšiai“ – Mažeikių „M Basket“
Telšių sporto arena, Birutės 7, Telšiai

Visas 10 žaistų rungtynių laimėjusi Telšių komanda tikrai neketina sustoti, tačiau sunkios pastarosios pergalės verčia daryti prielaidą, kad pirmasis pralaimėjimas gali būti ne už kalnų. Prieš savaitę „Telšiai“ namie palaužė Joniškio „Delikatesą“ tik 81:79, o šeštadienį išvykoje vos pranoko „Šilutę“ 71:67, tad ekipos vyriausiajam treneriui Ryčiui Vaišvilai tikrai yra apie ką pamąstyti.

Itin prastai sezoną pradėjusi Mažeikių komanda (3 pergalės ir 6 pralaimėjimai) pastaruoju metu įkvėpė gaivaus oro – laimėjo dvejas iš pastarųjų trejų rungtynių. Jei pergalė prieš Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ 88:77 ir po jos sekęs triuškinamas pralaimėjimas Vilniuje „Rytui-2“ 62:89 galėjo sakyti, kad „M Basket“ kieme – nieko naujo, tai pergalė prieš pakiliai rungtyniaujančią „Kretingą–VR Servisą“ 86:82 tapo nemaža staigmena.

Savo kol kas geriausias sezono rungtynes šeštadienį sužaidė Ginas Mulevičius (21 taškas) ir Šarūnas Valunta (15 taškų, 8 rezultatyvūs perdavimai), o štai Artūras Jomantas pirmą kartą nuo sezono atidarymo rungtynių mačą pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. Galbūt treneris Darius Dimavičius atrado savo pergalių receptą?

18.00 val. Kauno r. „Atletas“ – Joniškio „Delikatesas“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

Joniškio komanda (2/7) neturi kuo labai džiaugtis, pralaimėtos 4 rungtynės iš eilės, tačiau ekipa gali guostis tuo, kad niekam su ja kovoti nebūna lengva – prieš savaitę Telšiuose pralaimėta 79:81, o šeštadienį namie nusileista Palangos „Kuršiams“ 73:78. Galima neabejoti, kad trečioji pergalė – tik laiko klausimas.

„Atleto“ (2/8) reikalai – niūresni. Ypač įvertinant tai, kad komanda dar praeitą sezoną žaidė finalo ketverte. Kauno raj. ekipa pralaimėjo jau 5 mačus iš eilės, turnyro lentelėje lenkia tik „Neptūno“ dublerius ir jau kurį laiką buvo aišku, kad jai reikia šviežio kraujo. Galbūt raktu į pergales taps Medas Kuprijanovas (praeitą sezoną Mažeikių komandai rinko po 8,5 taško ir 6 atkovotus kamuolius), apie kurio prisijungimą prie „Atleto“ buvo paskelbta šiandien?

18.30 val. Kauno „Žalgiris-2“ – „Kretinga-VR Servisas“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas

Kauno krepšinio gerbėjai vėl išvys žaidžiantį Martyną Mažeiką, tačiau veteranas žais jau ne prieš pagrindinę „Žalgirio“ komandą, o prieš jos dublerius. „Žalgirio“ jaunimas (9/0) vis dar yra nenugalėtas, Liutauras Lelevičius vėl buvo išrinktas naudingiausiu savaitės žaidėjus, tad nėra priežasčių, kodėl kauniečiai galėtų mažinti tempą.

Kretingos komanda (5/4) atvyksta po kiek netikėtai Mažeikiuose gauto antausio, tačiau vidutiniškai net po 32 min. žaidžiantis Martynas Mažeika su kompanija turi pakankamai jėgos ir patirties, kad mestų iššūkį jauniesiems žalgiriečiams.

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – „Šilutė“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

Abi komandos yra iškovojusios po 5 pergales, tad kuriai nors priskirti favoritės etiketą šio vakaro rungtynėse yra labai sunku. Nedidelį pranašumą galima suteikti „Kuršiams“ (5/5) nebent todėl, kad komanda žais namie ir laimėjo trejas pastarąsias rungtynes (77:76 su „Atletu“, 90:86 su Vilkaviškio „Perlu“ ir 78:73 su „Delikatesu“). Sezono pradžioje dažnai galėję guostis tuo, kad gerai kovojo, nors ir pralaimėjo, „Kuršiai“, panašu, pagaliau atrado būdą, kaip sėkmingai sužaisti rungtynių pabaigą.

„Šilutė“ (5/4) pastaruoju metu pasuko priešinga kryptimi. 5 pergalėmis per 7 rungtynes sezoną pradėję Pamario krepšininkai pastarąją savaitę pralaimėjo abejas rungtynes, kuriose pritrūko būtent sėkmingo žaidimo paskutinėmis minutėmis (84:87 su „Kretinga-VR Servisu“ ir 67:71 su „Telšiais“). Vis dėlto Simono Serapino auklėtiniai tikrai turi pakankamai ginklų, kad namo iš Palangos grįžtų aukštai iškeltomis galvomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją