16 val. „Telšiai“ – Vilkaviškio „Perlas“
Telšių sporto arena, Birutės 7, Telšiai

Antrąją vietą lygoje užimantys „Telšiai“ (16 pergalių ir 3 pralaimėjimai) ketvirtadienį namo grįžo žemai nuleistomis po labai netikėto pralaimėjimo Garliavoje „Atletui“ 67:68 (6/12). Pralaimėta tik tašku, rungtynių pabaigoje turėta galimybių net laimėti, tačiau paskutinę mačo minutę šeimininkai pirmavo net 68:61, tad jų pergalė buvo tikrai pelnyta. Garliavoje nežaidė Deividas Rasys, tačiau netikėtai nutrūkusi 5 pergalių serija vis tiek turėtų stipriai užgauti žemaičių ambicijas ir skatinti savo žiūrovų akivaizdoje šiandien pademonstruoti geriausią savo versiją.

„Perlas“ (7/11) ketvirtadienį gavo kur kas skambesnį antausį. Vilkaviškio krepšinio gerbėjai jau priprato, kad jų komanda gali nustebinti tiek maloniai, tiek nemaloniai, bet pralaimėjimas 30 taškų skirtumu (56:86) per pastaruosius 9 mačus vos kartą laimėjusiai „Kretingai-VR Servisui“ toli peržengia nemalonios staigmenos ribas. Telšiai nėra geriausia vieta bandyti reabilituotis, tačiau dar viena skambi nesėkmė gali atvesti prie didesnių permainų komandoje, kurios tikriausiai jau nebūtų staigmena.

16 val. Palangos „Kuršiai“ – Kauno r. „Atletas“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

„Kuršiai“ (7/12) ketvirtadienį vėl sužaidė rungtynes, po kurių galima sakyti, kad komanda stengėsi, kovojo, bet šiek tiek pritrūko, todėl dar kartą pralaimėjo (Vilniuje nusileista „Stekui“ 80:91). Sezono metu tokių rungtynių pasitaiko visoms ekipoms, deja, palangiškiams jos tapo eiline diena biure – per pastarąsias 8 rungtynes pralaimėta net 7 kartus.

Palangoje galima tikėtis dar vienų atkaklių rungtynių, per kurias „Atletas“ (6/12) sieks revanšo už skaudų pralaimėjimą per pirmojo rato rungtynes namie (Danila Sokolenka pataikė metimą aidint sirenai ir išplėšė pergalę svečiams rezultatu 77:76). Pastaruoju metu keletą gerų rungtynių sužaidę, bet prieš savaitę namie net 71:100 pralaimėję Šakių „Vyčiui-VDU“, Kauno rajono krepšininkai ketvirtadienį įrodė, kad ta nesėkmė tebuvo nesusipratimas ir gana sensacingai nukovė „Telšius“ (68:67). Po tokio laimėjimo pasitikėjimas savo jėgomis turi labai išaugti, o pergalė Palangoje leistų įsitikinti, kad sunkiausias sezono etapas „Atletui“ jau liko praeityje.

16 val. Joniškio „Delikatesas“ – „Kretinga-VR Servisas“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Stabilumą pradėjęs demonstruoti „Delikatesas“ (7/11) ketvirtadienį namie tik 88:81 nugalėjo Vilniaus „Rytą-2“, tačiau rezultatas gali sudaryti klaidingą įspūdį apie rungtynes. Joniškio ekipa po 2 kėlinių pirmavo net 63:39 ir jos pergalei didesnė grėsmės nebuvo iškilusi. Žilvino Petraičio auklėtiniai gali laukti rungtynių pasitikėdami savo jėgomis, tačiau turėtų įtariai žiūrėti į pastarąsias „Kretingos-VR Serviso“ rungtynes Vilkaviškyje (86:56). Iki tol per 9 rungtynes vos kartą laimėję kretingiškiai per mačą su „Perlu“ vėl buvo ta sezono pradžios komanda, kuri džiugino rezultatyviu žaidimu ir sugebėjo laimėti 5 kartus per pirmąsias 8 savo rungtynes. Didžiausias dienos klausimas – kurią Kretingos komandos versiją pamatysime Joniškyje?

16.30 val. Vilniaus „Stekas“ – Šakių „Vytis-VDU“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Šios rungtynės turėtų sulaukti padidinto „7bet-NKL“ pirmenybėmis besidominčių krepšinio gerbėjų dėmesio. „Stekas“ (9/9) laimėjo jau 4 rungtynes iš eilės ir dėsningai pakilo į šeštąją turnyro lentelės vietą. Prie stabilaus komandos veteranų žaidimo vis labiau prisideda 19-metis gynėjas Lukas Pivoriūnas (vidutiniškai 14,25 taško per pastarąsias 4 rungtynes), tad „Stekas“ turi pakankamai ginklų, kad sėkmingai kovotų su visais varžovais.

„Vytis-VDU“ (11/5) taip pat laimėjo jau 4 kartus paeiliui ir labai tvirtai jaučiasi ant ketvirtojo turnyro lentelės laiptelio. Dar daugiau pasitikėjimo Šakių krepšininkams suteikė ketvirtadienį išvykoje iškovota pergalė prieš lygos lyderį Kauno „Žalgirį-2“ (75:69). Vienu didžiausių lygos atradimų vadinamas Titas Januševičius taip pat siautėja vis labiau (į „Žalgirio“ dublerių krepšį atseikėjo net 26 taškus), tad „Vytis-VDU“ bus nusiteikęs pratęsti savo pergalių seriją ir nutraukti pergalingą varžovų ruožą.

19.30 val. Vilniaus „Rytas-2“ – „Šilutė“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

„Rytas-2“ (5/13) pergalėmis džiaugiasi ne itin dažnai, tačiau, kaip ir priklauso jaunimui, kartais nustebina netikėtose vietose. Tad „Šilutė“ (9/9) į sostinę turėtų vykti susikaupusi ir nusiteikusi rimtai kovai. Juo labiau, kad Simono Serapino auklėtiniai pastarąsias dvejas rungtynes norėtų kuo greičiau pamiršti. Prieš savaitę toje pačioje Vilniuje įsikūrusios NBA krepšinio mokyklos salėje be didesnių vilčių buvo pralaimėta „Stekui“ 75:93, o ketvirtadienį sugertas ypatingai skaudus smūgis – namie 63:77 nusileista absoliučiam lygos autsaideriui „Neptūnui-Akvaservis“.

„Šilutei“ dėl traumos pastaruoju metu negali padėti Deividas Anužis, tik pastarosiose rungtynėse po mėnesio pertraukos sugrįžo Karolis Sapiega, tad be jų ilgokai žaidusiai komandai gali trūkti fizinių jėgų. Tuo metu „Rytui-2“ antrą kartą padės iš LKL sugrįžęs Arnas Adomavičius (ketvirtadienį pelnė 19 taškų Joniškyje), kuris vėl degs noru parodyti viską, ką sugeba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją