Kviečiame susipažinti su visų šios dienos mačų anonsu.

18 val. Mažeikių „M Basket“ – Kauno „Žalgiris-2“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Mažeikiuose šeimininkai (10 pergalių ir 9 pralaimėjimai) bandys atsitiesti po pralaimėjimo Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ (61:78), kuris nutraukė turėtą net 5 pergalių iš eilės seriją. Per pastarąsias rungtynes „M Basket“ ekipos lyderiai buvo legendiniai Vilniaus „Ryto“ žaidėjai Artūras Jomantas (26 taškai) ir Simas Jasaitis (13).

Tiesa, šį kartą jų laukia ne mažesnis iššūkis – „Žalgirio“ dubleriai per 18 sužaistų rungtynių yra pralaimėję vos dukart. Mažeikių komandai gali padėti tai, kad šiandien Eurolygos rungtynes žaidžia traumų ir ligų išretinta pagrindinė Kauno komanda, su kuria šią savaitę į Belgradą keliavo vieni svarbiausių dublerių žaidėjų – Motiejus Krivas ir Kajus Kublickas.


Liutauras Lelevičius

18 val. „Šilutė“ – Šakių „Vytis-VDU“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Šilutėje susikaus 4 ir 5 vietas lygoje šiuo metu užimančios komandos, tad galima tikėtis labai atkaklios kovos. Vis dėlto dvikovos favoritu galima laikyti Šakių klubą (12/5), kuris laimėjo jau 5 kartus iš eilės, o jo aukomis per pastarąsias dvejas rungtynes tapo pajėgios „Žalgirio-2“ ir Vilniaus „Steko“ komandos.

Savo ruožtu „Šilutė“ (10/9) išgyvena sunkesnį laikotarpį, į kurį pateko ne tik pralaimėjimas „Stekui“ išvykoje 75:93, bet ir labai skaudi nesėkmė namie žaidžiant su lygos autsaideriu Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“ (63:77). Per pastarąsias savo rungtynes šilutiškiams šeštadienį išvykoje pavyko palaužti kitą apatinėje turnyro lentelės dalyje esančią ekipą „Rytas-2“ 82:77, tačiau Pamario ekipai tikrai yra apie ką pamąstyti prieš šios dienos mačą.


18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Marijampolės Sūduva-Mantinga
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Marijampolės ekipa (13/3) po išvykos į Mažeikius vėl keliauja į Lietuvos šiaurę, kur laukia susitikimas su pastaruoju metu gana sėkmingai žaidžiančia Joniškio ekipa (8/11). Marijampoliečiai vėl buvo išleidę tris savo žaidėjus (Aurelijų Pukelį, Marijų Užupį ir Paulių Beliavičių) į krepšinio 3x3 varžybas užsienyje, todėl negalėjo šios dienos rungtynėms rengtis pilnaverčiai. Vis dėlto ankstesnės analogiškų situacijų patirtys rodo, kad „Sūduvai-Mantingai“ didelės neigiamos įtakos tokios kelionės nepadaro.

Tiek „Sūduva-Mantinga“, tiek „Delikatesas“ šiuo metu yra laimėję po dvejas rungtynes iš eilės.

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – „Kretinga-VR Servisas“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

Palangoje susidurs komandos, savo sąskaitoje turinčios po 7 pergales, tad ir prognozuoti nugalėtoją ryžtųsi ne kiekvienas. Tiesa, niūresnės nuotaikos šiuo metu turėtų būti „Kuršių“ stovykloje (7/13), nes komanda pralaimėjo jau 4 kartus iš eilės, o per pastarąsias 9 rungtynes laimėta vos kartą.

„Kretinga-VR Servisas“ (7/12) visas rungtynes žaidžia išvykose, tad ir lūkesčiai šiai komandai yra kiek mažesni. Kretingiškiai per pastarąsias 11 rungtynių laimėti tik dukart, bet prieš savaitę Vilkaviškyje sutriuškino „Perlą“ net 86:56, šeštadienį Joniškyje po lygios kovos nusileido „Delikatesui“ 80:86, tad ir nuotaika ekipoje turėtų būti geresnė.

19 val. Vilniaus „Stekas“ – „Telšiai“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Vakarą „7bet-NKL“ užbaigs labai intriguojantis mačas sostinėje tarp „Steko“ (9/10) ir lygos lyderių „Telšių“ (17/3). Sezoną klampiai pradėję vilniečiai pastaruoju metu ėmė rinkti pergales ir pakilo į septintąją vietą turnyro lentelėje. Tiesa, pastarasis blynas prisvilo – šeštadienį namie nusileista „Vyčiui-VDU“ 80:84.

Žemaičiai prieš savaitę Garliavoje netikėtai pralaimėjo „Atletui“ 67:68, tačiau šeštadienį namie reabilitavosi puikia pergale prieš „Perlą“ 105:83. Vis dėlto tiek „Telšiams“, tiek „Stekui“ šios dienos rungtynės bus geras iššūkis ir puiki galimybė įsivertinti savo galimybes.



Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją