16 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Joniškio „Delikatesas“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4a, Kaunas

„Žalgirio“ jaunimas (13 pergalių ir 1 pralaimėjimas) sieks reabilituotis po ketvirtadienį Šilutėje patirto gilaus nokdauno (52:84), kuris atnešė ir pirmąją sezono nesėkmę. Kauniečiai vėl žaidė be Motiejaus Krivo, o be šio vidurio puolėjo gali kilti rimtų sunkumų ir žaidžiant su įsibėgėjusia Joniškio komanda.

Prastai sezoną pradėjęs „Delikatesas“ (6/8) laimėjo jau 4 rungtynes iš eilės ir išsikapstė į turnyro lentelės viršutinę dalį. Ketvirtadienį Joniškio komanda parklupdė gerą formą demonstruojantį Šakių „Vytį-VDU“ 85:80, vėl puikiai pasirodė Povilas Gaidys (22 taškai, 13 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai, 35 naudingumo balai), tad ir į Kauną ekipa vyks su viltimis įrašyti jauniesiems žalgiriečiams antrą pralaimėjimą.

16 val. Mažeikių „M Basket“ – „Šilutė“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Žemaitijoje laukia dviejų gerai nusiteikusių komandų dvikova. „M Basket“ (6/8) su komandą papildžiusiu Karoliu Guščiku tapo visiems sunkiai įkandamu riešutu ir turnyro lentelėje taip pat ėmė kilti aukštyn. Ketvirtadienį K. Guščikas Vilniuje į „Steko“ krepšį įmetė net 32 taškus, 18 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus pridėjo Artūras Jomantas ir to užteko pergalei rezultatu 80:75.

„Šilutė“ (8/6) po fantastiškos pergalės prieš „Žalgirį-2“ įsitvirtino turnyro lentelės ketvirtojoje vietoje, tad į Mažeikius vyks tik su mintimis apie dar vieną laimėjimą.

16 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – Palangos „Kuršiai“
Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno 10, Klaipėda

„Neptūno“ jaunimas (2/13) po 2 pergalių iš eilės ketvirtadienį buvo skaudžiai nuleistas ant žemės (Garliavoje pralaimėta „Atletui“ 54:88), tad klaipėdiečiams reikia susitelkti ir pasistengti pademonstruoti charakterį.

Stabilumo stokojantys „Kuršiai“ (6/9) ketvirtadienį taip pat sugėrė skaudų smūgį – 84:89 namie pralaimėjo Vilniaus „Rytui-2“, kurį prieš tai dukart iš eilės nugalėjo „Neptūnas-Akvaservis“. Povilo Šakinio auklėtiniams, pralaimėjusiems jau 4 kartus iš eilės, Klaipėdoje reikia pademonstruoti ne tik charakterį, bet ir elementarią savigarbą.

17 val. Vilniaus „Rytas-2“ – „Telšiai“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Jaunųjų vilniečių (4/10) laukia dar vienas iššūkis. Po pergalės Palangoje „Rytas-2“ turėtų jausti emocinį pakilimą, tačiau „Telšių“ (13/2) egzaminas bus tikrai labai sunkus. Tiesa, Žemaitijos sostinės komanda pastaruoju metu išgyvena kiek sunkesnę atkarpą, tad atsipalaiduoti taip pat negali.

19.30 val. Vilniaus „Stekas“ – „Kretinga-VR Servisas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

„Stekas“ (5/9) visiems varžovams pasiūlo rimtą kovą, tačiau pergalės nustojo pildyti komandos sąskaitą – pralaimėti 4 mačai iš eilės. Į svečius atvykstanti Kretingos komanda (5/8) taip pat nespindi, tad šiandien vilniečiams – gera proga pagaliau vėl laimėti.

Kretingiškiai pastarąjį kartą laimėjo lapkričio 3 dieną, tad pergalės komandai reikia it gaivaus oro gurkšnio. Vis dėlto pastarąsias 4 rungtynes „Kretinga-VR Servisas“ žaidė su „Žalgiriu-2“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir „Telšiais“, tad triuškinami pralaimėjimai visiems pirmenybių lyderiams neturėtų būti demoralizuojantys. „Stekas“ yra kitos kategorijos varžovas ir gera proga Kretingos ekipai atsitiesti.

19.30 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Vilkaviškio „Perlas“
Šakių sporto centras, V.Kudirkos g. 64, Šakiai

Užnemunės derbyje susitiks savimi pasitikintis ir tvirtai žengiantis „Vytis“ (7/3) bei sezono pradžioje tai pakilimus, tai nuosmukius išgyvenantis „Perlas“ (6/8). Šakių komanda šį sezoną jau nugalėjo „Telšius“, pirmąsias rungtynes su „Perlu“ lapkričio 8-ąją išvykoje laimėjo net 84:64, tad namie jokių kitokių planų tikrai neturės.

Vilkaviškio komanda po dviejų triuškinamų pralaimėjimų „Vyčiui-VDU“ ir „Delikatesui“ praeitą savaitę sugebėjo atkaklioje kovoje pasidalinti po pergalę su „Šilute“ (pergalė 73:69 išvykoje ir pralaimėjimas 74:79 namie), tad Šakiuose turės galimybę įrodyti, kad pirmojo tarpusavio mačo baigtis tebuvo apmaudus nesusipratimas, kuris jau paliktas praeityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją