Visą savo 14 metų profesionalo karjerą jubiliatas paskyrė Kauno „Žalgirio“ komandai. Per tą laikotarpį Lietuvos krepšinio legenda net septynis kartus buvo išrinktas geriausiu šalies sportininku, o savo trofėjų kolekcijoje turi net 7 aukso medalius, iš kurių vienas buvo iškovotas Miuncheno olimpiadoje, du pasaulio čempionate ir net keturi Europos krepšinio pirmenybėse.

Vienu geriausių visų laikų Lietuvos krepšininku tituluojamas M. Paulauskas dar praėjusiais metais kalbėdamas su „Žalgiris TV“ pasidalijo savo sėkmės formule, leidusia kilti taip aukštai.

„Krepšinį aš ne tik labai norėjau, bet ir mokėjau žaisti. Visi galime mesti ir pataikyti į krepšį, tačiau ne visi mokame krepšinį žaisti. Reikia mokėti skaityti žaidimą, žinoti visus niuansus, turėti gebėjimą išpildyti visas smulkmenas, kurios ir sudaro visą šio sporto grožį“, – savo filosofiją atskleidė jubiliatas.

Prieš penkerius metus, iškart po 70-ojo savo gimtadienio, užkietėjęs žalgirietis sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje gavo įspūdingą dovaną – penktu numeriu pažymėtų marškinėlių pakėlimą į arenos palubes. Tai reiškia, kad daugiau niekas „Žalgiryje“ negali pasirinkti šio marškinėlių numerio.

Tuomet M. Paulausko marškinėliai sužibo greta Arvydo Sabonio, o vėliau prie jų prisijungė ir legendiniai treneriai Vladas Garastas bei Jonas Kazlauskas.

Net ir baigęs karjerą M. Paulauskas nenutolo nuo Lietuvos čempionų komandos ir prieš vienuolika metų tapo tuomet startavusio „Žalgirio“ Garbės Klubo prezidentu bei šias pareigas sėkmingai eina iki šiol.

Pats žalgirietis pasakojo, kad jam „Žalgiris“ nuo pat mažens buvo tarsi kelrodė žvaigždė, žengiant pirmuosius žingsnius krepšinyje.

„Tai buvo 1962-ieji metai. Būtent tada baigiau vidurinę mokyklą bei buvau pakviestas į „Žalgirio“ komandą. Man, būnant vos 17 metų, tokį šuolį pavyko padaryti, nes jau tada su Klaipėdos komanda pirmą kartą pranokome Kauną bei Vilnių, buvau jau apšilęs kojas vyrų krepšinyje“, – atviravo „Žalgiriui“ nemažą savo gyvenimo dalį paskyrusi legenda.

Išskirtinį pasakojimą apie šalies krepšinio legendą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)