Korėjiečiai ir lietuviai tarpusavyje žais ketvirtadienį.

Nors Kauną nuo Seulo geografiškai skiria šešios laiko juostos ir šviesmečiai krepšinio tradicijų aspektu, komandos jau pažįsta viena kitą.

2019-aisiais ruošdamiesi pasaulio čempionatui Kinijoje Lietuvos krepšininkai dalyvavo kontroliniame turnyre Pietų Korėjos sostinėje.

Tąkart susitikimas su korėjiečiais baigėsi triuškinančia pergale 86:57, nors tvirčiau perimti iniciatyvą Lietuvos rinktinei pavyko tik trečiame kėlinyje.

Mačas su NBA žaidėjų turinčiais varžovais paliko neišdildomą įspūdį Pietų Korėjos ekipos gynėjui Lee Dae-sungui.

Gojango „Orions“ klubui nacionalinėse pirmenybėse atstovaujantis 31-erių žaidėjas teigė nekantriai laukiantis jo pakartojimo jau oficialiose varžybose.

„Man asmeniškai ir visai mūsų komandai kiekvienos rungtynės čia bus sunkios. Bet labiausiai aš dėmesį fokusuoju į akistatą su Lietuva. Sykį jau žaidėme draugiškas rungtynes, ir aš iš jų labai daug pasimokiau.

Daug studijuoju Lietuvos komandą, nes laikau ją viena geriausių Europoje ir pasaulyje. Jaučiuosi gerai pasiruošęs šiai dvikovai. Nors iššūkis bus ypač sunkus, vis tiek jo labai laukiu“, – sakė korėjietis.

Tuo metu jo treneris Cho Sang-hyunas šyptelėjo Delfi paklaustas, kaip, jo akimis, per dvejus metus pasikeitė Lietuvos rinktinė.

„Iš mūsų požiūrio taško lietuviai kaip buvo stiprūs, taip ir yra. Mes laikome šias rungtynes pamoka, galimybe pasisemti patirties iš varžovų. Apskritai šis turnyras bus labai naudinga patirtis ateičiai mūsų komandos jaunimui, kuris prisijungė prie rinktinės šiais metais“, – kalbėjo 44-erių specialistas, debiutuojantis nacionalinės ekipos vyriausiojo trenerio kėdėje.

Beveik visi jo auklėtiniai rungtyniauja tėvynės klubuose, išskyrus NCAA mokslus ir krepšinio paslaptis kremtantį puolėją Lee Hyun-jungą.

Komandos lyderiu turėtų būti vos 199 cm ūgio „centras“ Guna Ra, kitaip – Ricardo Ratliffe'as. JAV gimęs 32-ejų krepšininkas kėlė daugiausiai rūpesčių ir lietuviams draugiškose rungtynėse Seule.

Pietų Korėjos komanda bus jauniausia olimpinės atrankos turnyre Kaune (amžiaus vidurkis 26 metai), kita vertus, šįkart bent jau ne pati žemiausia (vid. 196 cm).

Šį sau įprastą apibūdinimą korėjiečiai perleido Venesuelai (vid. 193 cm). Palyginimui, Lietuvos ekipos žaidėjų ūgio vidurkis yra 200 cm.

Nebus paskutiniai korėjiečiai ir pagal FIBA reitingą, kuriame užima 30-ą vietą, trimis laipteliais lenkdami Angolą.

Vis dėlto Azijos atstovai neslepia savo pagrindinį tikslą jau pasiekę – patekę į atrankos turnyrą. O pasiruošimą dar ir apsunkino pandemija, dėl kurios komanda negalėjo surengti repeticijų.

„Susižaisti kontroliniuose susitikimuose neturėjome galimybių, bet bent jau komandos dvasią padeda sukurti tai, kad esame uždaryti „burbule“ – niekur negalime išeiti, tad visą laiką leidžiame kartu. Kaip varžybų autsaideriai tiesiog įdėsime šimtą procentų pastangų aikštėje ir lauksime geriausio įmanomo rezultato“, – žadėjo Lee Dae-sungas.

Pietų Korėjos krepšininkai

Praėjusiose pasaulio pirmenybėse jis su tautiečiais vienintelę pergalę iškovojo paguodos turnyre dėl 17-32 vietų, 80:71 nugalėję Dramblio Kaulo Krantą. Galutinėje rikiuotėje Pietų Korėja tuomet buvo 26-a.

Olimpinėse žaidynėse korėjiečiai per visą istoriją dalyvavo šešis kartus. Pastarąjį sykį ant olimpinio parketo jie pasirodė 1996 metais Atlantoje, kur pergalėmis nepasižymėjo ir liko paskutiniai 12-i.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis nuo antradienio iki sekmadienio.

A grupėje žais Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į pusfinalius pateks po dvi komandas.

Iš viso tuo pačiu metu vyks keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)