Jure Zdovco auklėtiniai svečiuose po atkaklios kovos 86:75 (20:22, 25:10, 17:28, 24:15) palaužė Jonavos „CBet“ krepšininkų pasipriešinimą.

Virginijaus Šeškaus kariaunos neišgelbėjo fantastiškas Emmanuelio Lecomte pasirodymas – karjeros mačą sužaidęs belgas per 34 minutes pelnė 27 taškus (5/8 dvit., 3/5 trit., 8/8 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 43 naudingumo balus.

Lietuvos čempionus į priekį Jonavoje vedė 17 taškų pelnęs Janis Strelniekas ir 16 taškų pridėjęs Lukas Lekavičius.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos jau antradienį Garliavos sporto ir kultūros centre.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė taškas į tašką, tačiau antrajame kėlinyje „Žalgiriui“ pavyko atsiplėšti – po spurto 15:2 svečiai įgijo dviženklį pranašumą 38:26.

Po pertraukos žalgiriečiai pirmavo jau 47:32, tačiau šeimininkai nuleisti rankų neketino – „CBet“ iki trečiojo kėlinio galo išlygino rezultatą 60:60, o lemiamo ketvirčio pradžioje ir išsiveržė į priekį 64:62.

Vis dėlto svarbiausiu rungtynių metu „Žalgiris“ susigrąžino iniciatyvą į savo rankas – kauniečiai surengė spurtą 20:2 ir atstatę dviženklę persvarą 82:66 užsitikrino pergalę.

„CBet“ krepšininkai žaidė aštuoniese, o ne pačia pajėgiausia sudėtimi vertėsi ir „Žalgiris“ – nerungtyniavo Nielsas Giffey, Regimantas Miniotas ir Marekas Blaževičius.

„Tai buvo sunkios rungtynės. Trečiajame kėlinyje šiek tiek atsipalaidavome ir leidome varžovams pajausti savo ritmą. Dėl to kentėjome – patys praradome savo ritmą, todėl iki pat paskutiniųjų minučių nežinojau, kaip šios rungtynės baigsis. Dėl Lecomte – buvome pernelyg naivūs. Tokius žaidėjus turi sustabdyti komandinė gynyba. Jis tikrai sukėlė mums per daug problemų – tai yra komandinės gynybos klaidų padarinys“, – po mačo spaudos konferencijoje sakė J. Zdovcas.

„Smagiausia, kad mūsų sirgaliai po rungtynių dėkojo už gerą žaidimą. Džiaugiuosi, kad Lecomte antras rungtynes iš eilės prieš favoritus sužaidžia tikrai geras rungtynes. Jei jis toliau taip žais, nupirksiu jam saldainių. Šiemet patyliukais daugelis galvojame, kad galime įkąsti „Žalgiriui“. Atsakomosiose rungtynėse bus sunku, bet mūsų neslėgs jokia įtampa“, – kalbėjo Jonavos komandos vairininkas V. Šeškus.

Šios ketvirtfinalio poros nugalėtojai pusfinalyje susitiks su „Šiaulių-7bet“ krepšininkais, kurie ketvirtfinalyje eliminavo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Citadele“ KMT finalo ketvertas vyks vasario 19-20 d. Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

„CBet“: Emmanuelis Lecomte 27 (7 atk. kam., 7 rez. perd., 43 naud. bal.), Laimonas Kisielius 15, Evaldas Šaulys 14, Lachlanas Andersonas 8, Vitalijus Kozys 6 (5 atk. kam.).

„Žalgiris“: Janis Strelniekas 17, Lukas Lekavičius 16 (6 rez. perd.), Tyleris Cavanaugh 13 (6 atk. kam.), Joshas Nebo 12 (5 atk. kam.), Mantas Kalnietis 8, Artūras Milaknis 6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)