Į Šveicariją diskutuoti su FIBA atvyko Europos krepšinio grandų – Stambulo „Fenerbahce“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Madrido „Real“ atstovai, susitikime dalyvavo ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu. FIBA pasikvietė ir Graikijos, Ispanijos, Italijos bei Turkijos krepšinio federacijų patikėtinius.

Susitikimo metu mėginta rasti kompromisą su Eurolyga ir paskelbta, kad 2016-2017 m. rudenį startuosiančio Čempionų lygos turnyro biudžetą sudarys 30 milijonų eurų.

Prisidėti prie turnyro kūrimo FIBA siūlo ir patiems klubams. Skelbiama, kad varžybos bus valdomas pačios FIBA organizacijos (50 proc.) ir Europos krepšinio grandų (50 proc.).

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad turnyre dalyvautų 16 Senojo žemyno klubų. Vardiniai kvietimai būtų siunčiami 8 klubams („Barcelona“ , „Real“, „Olympiacos“ , Atėnų „Panathinaikos“ , „Maccabi“, Maskvos CSKA, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahce“ . Tiesioginius kvietimus gautų nacionalinių čempionatų nugalėtojai iš keturių šalių – Prancūzijos, Italijos, Vokietijos ir Lietuvos. Atrankos į 4 likusias vietas turnyre vietos rezervuotos ir šių keturių valstybių antrosioms komandoms.

Apsvarstę FIBA pasiūlymą, per dvi savaites Europos klubai turi pateikti savo nuomonę dėl naujojo turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)