Eurohoops.net skelbia, jog 2024 metų Eurolygos finalo ketverto turnyrą priims Vokietijos sostinė Berlynas.

Čia turėjo finišuoti praėjęs sezonas, tačiau dėl Vokietijos vyriausybės taikytų karantino ribojimo priemonių nebūdama tikra, jog tribūnas Berlyne bus leidžiama užpildyti žiūrovams, Eurolyga perkėlė varžybas į Belgradą (Serbija).

14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje praėjusį rugsėjį vyko ir Europos čempionato atrankos varžybos.

Tuo metu šio sezono finalo ketverto šeimininkai dar nėra pasirinkti. Paraišką organizuoti turnyrą buvo pateikęs Kaunas, bet galimybes tai padaryti apsunkina Vyriausybės atsisakymas finansiškai prisidėti prie renginio organizavimo išlaidų.

Vis dėlto eurohoops.net ir basketnews.com tebemini Kauną kaip galimą finalo ketverto organizatorių – kartu su Dubajumi.

17 tūkst. vietų areną turinčiame Jungtinių Arabų Emyratų mieste šį mėnesį vyko Eurolygos akcininkų susirinkimas.

Buvęs ilgametis Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu interviu „Marca“ teigė pats pradėjęs pokalbius dėl krepšinio vystymo naftos turtingame Dubajuje.

„Tokia tema iškilo dar praėjusį vasarį, tai galėtų padėti pakeisti Europos krepšinio ateitį. Mes nepadidinsime savo turimų resursų Europoje, tačiau Dubajuje yra daug erdvės natūraliam augimui. Jeigu norime stiprinti šią verslo šaką, turime žengti į naujas rinkas“, – teigė ispanas, kurį Eurolygos prezidento pareigose praėjusį mėnesį pakeitė serbas Dejanas Bodiroga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją