1997 metais Lietuva tapo Europos čempione, kai turnyras vyko Vengrijoje.

Vengrija Europos moterų čempionato šeimininke buvo 1983, 1964, 1950 ir 1997 metais.

Visas 2015 metų varžybų šeimininkės kandidatūros rinkimo procesas vyko vos kelias minutes. Vengrija buvo išrinkta valdybos narių balsų dauguma.

Vėliau „FIBA Europe“ ir Vengrijos krepšinio federacijos vadovai scenoje pasirašė čempionato organizavimo kontraktą.

„Sveikinu Vengriją ir mūsų draugus iš Vengrijos sporto ministerijos ir krepšinio federacijos. Noriu padėkoti Baltarusijai už savo kandidatūros gražią prezentaciją ir entuziazmą. Vengrija - tai puikus pasirinkimas, nes šioje šalyje geros moterų krepšinio tradicijos“, - po dokumentų pasirašymo sakė „FIBA-Europe“ prezidentas O. Rafnssonas.

„Visų pirma norėčiau padėkoti Baltarusijai už pastangas ir norą rengti tokį svarbų turnyrą. Nenuleiskite rankų ir toliau tęskite pradėtą darbą. O Vengriją sveikinu ir tikiuosi, kad ji surengs šaunų čempionatą“, - linkėjo „FIBA-Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Vengrijos atstovas Attila Czene pabrėžė, kad skirti Europos moterų čempionatą Vengrijai „buvo geras pasirinkimas“ ir visus pakvietė aplankyti šią valstybę. „Visi esate laukiami Vengrijoje“, - sakė A. Czene.

2011 metais Europos moterų čempionatas vyko Lenkijoje, o nugalėtojomis tapo Rusijos rinktinės krepšininkės. 2013 metais pirmenybes organizuos Prancūzija. Lietuvės dėl teisės grumtis su stipriausiomis Europos rinktinėmis turės įveikti atrankos etapą, kuriame žais su Belgijos, Čekijos, Olandijos ir Slovėnijos rinktinėmis.

Lietuva yra 1997 metų Europos čempionė ir 1938-ų - vicečempionė.

2015 metų vyrų čempionatas vyks Ukrainoje

Ukrainos krepšinio rinktinės ataka (ukrbasket.net nuotr.)
Sekmadienio pavakare Miunchene buvo išrinkta ir vyrų 2015 metų Europos čempionato šeimininkė.

Sekmadienio pavakare Miunchene paaiškėjo, kas tapo 2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionato šeimininkais. „FIBA-Europe“ prezidentas O. Rafnssonas valdybos vardu paskelbė vienintelės kandidatės - Ukrainos pergalę.

Kitos buvusios ukrainiečių konkurentės - Prancūzija, Italija, Vokietija ir Kroatija - savo bendrą paraiška prieš savaitę atsiėmė. Šių valstybių krepšinio vadovai kaltino „FIBA Europe“ organizaciją neskaidria 2015 metų čempionato šeimininkės rinkimų procedūra.

Ukrainos vardu už suteiktą garbę dėkojo šuolių į aukštį daugkartinis čempionas, šios šalies olimpinio komiteto prezidentas Sergejus Bubka ir Ukrainos krepšinio federacijos vadovas Aleksandras Volkovas.

„Tai didžiulis Ukrainos sporto, Ukrainos krepšinio ir visos Europos krepšinio pergalė“, - sakė S. Bubka.

„2011 metų čempionatas Lietuvoje buvo pakeltas į naują lygmenį, todėl slovėnams ir ukrainiečiams reikės taikytis prie naujų standartų“, - pabrėžė „FIBA-Europe“ generalinis sekretorius N. Zanolinas.

„Jaučiuosi, kaip laimėjęs 1988 metų Seulo olimpiadą. (...) Jei Ukraina gali surengti Europos futbolo čempionatą, kodėl gi mums nesurengti krepšinio pirmenybių? Aš visą gyvenimą buvau krepšininkas ir negaliu nė dienos praleisti be krepšinio. Mes pasimokysime iš 2012 metų futbolo turnyro organizavimo klaidų Ukrainoje ir jų nekartosime“, - kalbėjo A. Volkovas.

2009 metais vyrų Europos krepšinio čempionatas vyko Lenkijoje, 2011-ais - Lietuvoje, 2013-ais bus surengtas Slovėnijoje, o 2015-ais - Ukrainoje.

„EuroBasket 2015“ pirmas etapas vyks Charkove, Donecke, Dnepropetrovske ir Kijeve, o antras etapas, ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalas bus rengiami Odesoje, Lvove ir vėl Kijeve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją