„Žalgiris“ namie 108:93 (26:21, 20:25, 34:25, 28:22) įveikė „Rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Antras finalo serijos susitikimas bus žaidžiamas šeštadienį, Vilniaus „Jeep“ arenoje.

„Žalgirį“ į priekį vedė Arnas Butkevičius, sužaidęs rezultatyviausią ir efektyviausią sezono mačą LKL pirmenybėse – 21 taškas, 4 atkovoti kamuoliai, 10 provokuotų pražangų ir 32 naudingumo balai.

Mače jau nuo pirmųjų akimirkų netrūko emocijų – Marcusas Fosteris dar pirmame kėlinyje kažką piktai kalbėjo Ignui Brazdeikiui.

Nors abu puolimo lyderiai turėjo savų momentų, bet pirmoje mačo pusėje nė vienai komandai nepavyko susikurti apčiuopiamo pranašumo – „Žalgiris“ vienu metu turėjo 7 taškų persvarą, bet po klaidų gynyboje ši greitai išgaravo.

Trečiame kėlinyje sužaidus vos 36 sekundes K. Maksvytis turėjo prašyti minutės pertraukėlės – „Rytas“ startavo greitais šešiais taškais (52:46).

Lygybę greitai atstatė stebuklus išdarinėjęs A. Butkevičius – puolėjas vien per trečią kėlinį triskart pelnė du taškus su pražanga.

Iš jo estafetę perėmė Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaugh – pirmasis susmeigė du tritaškius, amerikietis pridėjo 7 taškus iš eilės ir „Žalgiris“ iš -6 kėlinį pabaigė pirmaudami 9 taškais (80:71).

Vien per trečią kėlinį „Žalgiris“ sukratė 34 taškus.

Lemiamą dešimties minučių atkarpą žalgiriečiai pradėjo monstrišku Lauryno Biručio dėjimu, Edgaro Ulanovo tritaškiu ir pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą – 85:71.

Dar likus žaisti beveik penkias minutes „Žalgiris“ jau buvo perkopęs šimto taškų ribą – po A. Butkevičiaus tolimo šūvio kauniečiai kontroliavo situaciją 101:84 ir ramiai išsaugojo pranašumą iki mačo pabaigos.

Į Kauną atvyko apie 400 ištikimiausių „Ryto“ sirgalių, arenoje kūrusių nemenką triukšmą.

Finale amžini varžovai susitinka po dvejų metų pertraukos. Praėjusį sezoną „Žalgiris“ sensacingai neįveikė pusfinalio barjero ir dabar siekia susigrąžinti čempiono vardą.

Dėl traumų šioje finalo serijoje „Žalgiriui“ nepadės Keenanas Evansas ir Achile Polonara. Pirmąjį mačą praleido ir Dovydas Giedraitis. „Rytas“ iki sezono pabaigos netekęs Martyno Echodo.

„Žalgiris“: Arnas Butkevičius 21 (10 išpr. praž.), Tomas Dimša 14, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas (7 rez. perd.) ir Tyleris Cavanaugh – po 12, Rolandas Šmitas 11 (6 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 10 (5 atk. kam.).

„Rytas“: Marcusas Fosteris 21, Evaldas Kairys 15, Elvaras Fridrikssonas (8 rez. perd.) ir Gytis Masiulis – po 11, Gytis Radzevičius (5 atk. kam.) ir Justinas Gorhamas – po 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)