Būtent šio įvykio dešimtmečiui atminti jau rugsėjo 14 dieną įvyks draugiškos krepšinio rungtynės, kuriose „auksinė Lietuvos rinktinė“ rungtyniaus prieš „EuroStars“ komandą, sudarytą iš tų laikų garsių Rusijos, Graikijos, Ispanijos, Latvijos ir kitų valstybių rinktinių krepšininkų.

„Buvome jauni ir energingi. Aš, A. Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Šarūnas Jasikevičius ir visi kiti, - šypsojosi vienas „auksinės rinktinės“ narių Darius Songaila. – Kiekvienose rungtynėse žaidėme vis geriau, žingsnis po žingsnio judėjome į priekį. Nugalėjome Serbiją ir Juodkalniją, sunkiai įveikėme prancūzus, o finalas su ispanais jau nebuvo itin sunkus. Žinojome, kad atvažiavome laimėti ir tai pasiekėme“.

„Džiugu, kad galėjome padovanoti šventę Lietuvai. Malonu prisiminti tokius dalykus ir dabar pasižiūriu rungtynių akimirkas, tikrai puikūs jausmai, - vardino A. Macijauskas. – Man tąsyk net neteko normaliai pašvęsti, jau kitą dieną turėjau būti Ispanijoje ir ruoštis naujam sezonui. Gal dabar po dešimties metų pavyks“.

Vienas ryškiausių 2003 metų prisiminimų, tai A. Macijausko tritaškis nuo lentos iš kampo per pratęsimą su latviais (epizodo video). Kalašnikovo pravardę turintis krepšininkas net neabejoja, kad tokį metimą pataikys ir „Žalgirio“ arenoje.

„Puikiai pamenu šį epizodą. Kai pataikiau pamačiau, kad R.Šiškauskas bėga rankas ant galvos susidėjęs, tai jau supratau, kad kažkas bus. Įdirbis“, - juokėsi itin svarbaus metimo autorius.

„Aš iki šiol nesuprantu, kaip jam taip pavyko, - ir po dešimties metų kraipė galvą D.Songaila. Bet ir aš pasižymėjau... įdėjau per Gasolį. Tuo metu buvau jaunas ir net nemačiau, kuris ten ispanas. Tik vėliau draugai parodė“.

„Auksinės Lietuvos rinktinės“ nariai tikina, kad bus labai smagu visiems po dešimties metų kartu rungtyniauti. Beveik visi legendinės rinktinės nariai rugsėjo 14 dieną turėtų išmėginti „Žalgirio“ arenos parketą. Vis dar rungtyniaujantis, tačiau klubo neturintis D. Songaila džiaugiasi dar viena proga pademonstruoti save komandoms.

„Su Šaru mes dar žaidžiame, tai dviese ir rungtyniausime. Visas rungtynes du prieš du darysime“, - žaidimo subtilybes atskleidė D. Songaila.

„Kurie neturi kur žaisti, tai mes visus parduosime“, - neabejojo A. Macijauskas. Bus labai smagu vėl visiems susitikti, galėsime pabendrauti, aišku, bandysime ir laimėti. Kažkada buvome nauja, ambicinga, vieninga karta. Tik šaunios komandos gali laimėti čempionatus. Rugsėjo 14 dieną Kaune bus prisiminimų vakaras. Tikiuosi, jog visi galėsime atšvęsti ir šios pergalės dvidešimtmetį, vėliau trisdešimtmetį“.

2003 metų Lietuvos rinktinei greičiausiai padėti negalės Kšyštofas Lavrinovičius, kuris su šių metų nacionaline rinktine dalyvaus Europos čempionate Slovėnijoje. Ten pat bus ir treneris Gintaras Krapikas bei techninis vadybininkas Juozas Petkevičius. Rinktinei negalės vadovauti ir buvęs vyriausiasis treneris Antanas Sireika, kuris dirba Japonijoje. „Auksinei rinktinę“ treniruos Valdemaras Chomičius.

„Po nesėkmės 2001 metais Švedijoje mes jau buvome geresnė komanda, tikėjomės daugiau, - prisiminimais dalinosi vienas rinktinės trenerių Gintaras Krapikas. – Žinoma, apie auksą galvojome atsargiai. Po pirmenybių vienas draugas man padovanojo kasetę, kurioje užfiksuotas žmonių džiaugsmas visoje Lietuvoje. Tai kažkas nerealaus. Ir dabar būdamas toli nuo Lietuvos, kai būna liūdna visada pasižiūriu tas akimirkas. Tai buvo puikus čempionatas. Visi pasiekė piką vienu metu ir buvome itin galingi. Į simbolinį penketą pateko Š. Jasikevičius ir S.Štombergas, tačiau ten turėjo būti visi penki mūsų žaidėjai“.

Kaune krepšinio gerbėjai galės ne tik vieną iš paskutinių kartų pamatyti visus 2003 metų rinktinės krepšininkus aikštėje, tačiau ir išgirsti savaip atliekamas žinomas dainas. Marijonas Mikutavičius kartu su Š.Jasikevičiumi atliks dainą „Trys milijonai“, o grupė „ŽAS“ kartu su likusia rinktinės dalimi čempionišką dainą „Fortūna“.

„Kai mums pasiūlė sukurti dainą – iškart supratau, kad laimėsime, - prisiminė grupės „ŽAS“ narys Linas Zareckas. – Mes turime nugalėtojų aurą nuo 1999 metų, kai sukūrėme dainą „Žalgiriui“. Smagu, kad prisilietę prie krepšininkų galime pasimėgauti keliomis šlovės akimirkomis“.

Į legendinės Lietuvos rinktinės ir Europos žvaigždžių mačą rugsėjo 14 d. bilietus galima įsigyti jau nuo šiandien. Bilietai kainuoja nuo 20 litų ir juos platina „Bilietų pasaulis“ (www.bilietupasaulis.lt). Vaikai iki 7-erių metų su tėvais į rungtynes bus įleidžiami nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)