„Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės – daug kovos, fizinio kontakto. Visas 40 minučių vyko lygi kova ir nugalėtojas sprendėsi pačioje pabaigoje. Svarbiausia, jog gerai pavyko pradėti susitikimą, žaidėme agresyviai, palaikėme tą ritmą viso mačo metu“, - mintis dėstė komandos kapitonas.

200-as rungtynes stipriausiame Senojo žemyno turnyre sužaidęs aukštaūgis tapo vos 19-u krepšininku, visoje Eurolygos istorijoje pasiekusiu šią skambią ribą.

Pergalingose rungtynėse P. Jankūnas surinko 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinkęs 19 efektyvumo balų buvo antras komandoje pagal naudingumą.

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko nuomone, buvo būtina laimėti šią dvikovą, po kurios jis dėkojo savo auklėtiniams už puikų žaidimą.

„Kai namuose pralaimėjome (Tel Avivo) „Maccabi“ klubui, sakėme, jog yra būtina bent kartą laimėti išvykoje. Buvo sunku žaisti dvejas rungtynes iš eilės išvykose. Pirmiausia Barselonoje, o dabar – Belgrade, kur yra puiki atmosfera. Visgi dėkoju savo komandai, kuri beveik tobulai išpildė prieš dvikovą parengtą planą“, - teigė strategas.

Svarbiu metu lyderio vaidmens ėmęsis Jamesas Andersonas antrino komandos kapitonui, teigdamas, jog kietos kovos buvo išties daug.

„Tai buvo sunkus mačas, mes žinojome, kad jis toks ir turėjo būti. Buvo daug kontaktinės kovos, tačiau mes iškovojome puikią pergalę išvykoje. Kieta kova nulėmė šias rungtynes. Mes kovojome prieš varžovus ir jų nuostabius gerbėjus“, - džiaugsmo neslėpė kauniečių lyderis.

J. Andersonas šiose rungtynėse sužaidė naudingiausią ir rezultatyviausią mačą TOP-16 etape. Žalgirietis į varžovų krepšį įmetė 22 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Kitą savaitę Lietuvos čempionai namie priims užtikrintai žygiuojančius E grupės lyderius – Madrido „Real“ krepšininkus su Jonu Mačiuliu ir puikią sportinę formą demonstruojančiu Rudy Fernandezu.