Pastaruosius trejus metus Lietuvos jaunimo rinktinėse žaidęs Lukas Kišūnas ateinantį sezoną pravers JAV studentų krepšinio lygos (NCAA) duris ir tai jis darys vilkėdamas prestižinės komandos marškinėlius.

18 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas įsipareigojo studijuoti Konektikuto universitete. Šio universiteto krepšinio komanda „Huskies“ dar prieš trejus metus triumfavo NCAA pirmenybėse.

Nuolat tarp favoritų esantys „Huskies“ per pastaruosius aštuoniolika metų stipriausiais NCAA studentais tapo keturis kartus – 1999, 2004, 2011 ir 2014 metais.

Konektikuto universiteto krepšinio komandos treneris – vienu geriausių NCAA strategų laikomas Kevinas Ollie. L. Kišūnas atskleidė, kad būtent ši asmenybė turėjo didelį vaidmenį jam pasirenkant universitetą.

„Man labai patiko trenerio Ollie sudarytas planas ir jo vizija. Svarbu buvo ir aukšti komandos tikslai bei gili tradicija“, – sakė aukštaūgis.

Kišūnas šiemet su Lietuvos U18 rinktine Europos čempionate laimėjo bronzą, pernai su U17 rinktine tokios paties prabos medalį laimėjo pasaulio pirmenybėse, o 2015 metais su U16 rinktine džiaugėsi Europos čempionato sidabru.

2015-2016 metų sezone Kišūnas dar žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ dublerių komandoje ir Regionų krepšinio lygoje per mačą vidutiniškai įmesdavo po 6,4 taško bei atkovodavo po 5,9 kamuolio.

Po šio sezono vilnietis paliko Lietuvą ir pakėlė sparnus į JAV. Ten jis prisijungė prie „Brewster“ krepšinio akademijos, kurioje jis tobulės iki kitų metų pavasario.

Jau greitai Kišūnas gali pakelti sparnus ir į NBA. Pats aštuoniolikmetis teigia, jog sėkmingas debiutinis sezonas „Huskies“ gretose jam gali atverti kelią į stipriausią pasaulio krepšinio lygą 2019 metais.

– Kokie faktoriai pastūmėjo link to, jog pasirinkote Konektikuto universitetą? – Krepšinis.lt paklausė L. Kišūno

– Apsilankęs Konektikuto universiteto studentų miestelyje puikiai įsivaizdavau jame save sunkiai dirbantį ir augantį, plečiantį savo akiratį ir krepšinio įgūdžius. Taip pat man labai patiko trenerio Ollie sudarytas planas ir jo vizija.

Svarbu buvo ir aukšti komandos tikslai bei gili tradicija. Man patiko visa atmosfera, kurią treneriai ir žaidėjai yra sudarę, jie kasdien sunkiai ir intensyviai dirba. Jie susikaupę būtent į pergales, jiems kiekvienos rungtynės yra tarsi lemiamos.

– Turėjote nemažai pasirinkimo variantų. Ką teko atmesti priimant Konektikuto universiteto pasiūlymą?

– Turėjau du oficialus vizitus – vienas buvo į Konektikutą, vienas į Ilinojaus universitetą. Tarp šių dviejų universitetų ir buvo pagrindinis pasirinkimas. Taip pat buvo pasiūlymai iš Kolorado, Ajovos, Virdžinijos bei Dartmuto universitetų.

Buvo tikrai ne vienas geras pasiūlymas, tačiau pamačiau Konektikuto universitetą, palyginau jį su Ilinojum ir nebenorėjau laukti. Supratau, kad tai bus vieta, kur aš galėsiu augti ir tobulėti, todėl pasirinkau keliauti šiuo keliu.

– Kaip ir pats minėjote, tai išties stiprus universitetas, visada turintis stiprią komandą. Ar nebaisu dėl galimos konkurencijos?

– Realiai, visur ta konkurencija tokiame lygyje bus panaši, kad ir kur nueisi. Ir aš tikrai nebijau konkurencijos, Manau, kad konkurencija verčia žmones tobulėti ir augti greičiau, negu jie galėtų be jos. Ir manau, kad tikrai sunkiu darbu ir atsidavimu sportui, savo menui, bėdų neturėsiu.

Jei tik įdėsiu pakankamai laiko ir meilės, tada turėsiu gerus rezultatus. O konkurencija yra gerai, ji stumia žmones tobulėti greičiau, ugdo charakterį ir priverčia tave niekada nepasiduoti, verčia nuolat augti.


– Pradėsite žaisti Konektikute nuo kito sezono. Kokius tikslus sau keliate šiemet „Brewster“ akademijoje?

– Praėjusį sezoną likome nenugalėti, sezoną baigėme 33-0. Likome nenugalėti nei viename iš trijų čempionatų, kuriuose dalyvavome. Šiais metais taip pat esame subūrę labai gerą komandą ir kelsime panašų tikslą – likti nenugalėtais. Pačiam tikslai būtų tokie – siekti gerų rezultatų mokslų srityje, tobulinti savo krepšinio įgūdžius ir plėsti savo žaidimą, stengtis įtraukti naujų elementų bei išplėsti savo metimo distanciją, kamuolio valdymo įgūdžius.

– Kada Lietuva gali tikėtis išvysti jus NBA lygoje?

– Tai labai sudėtingas klausimas, nes tai priklauso nuo labai daug veiksnių. Manau, kad apie tai daugiau galima kalbėti tik po pirmojo sezono Konektikute, kai pamatysiu, kaip galiu lygintis su kitais žaidėjais, ypač kitais NCAA centrais. Tik tada bus galima pradėti spėlioti.

Nieko negali žinoti, gali susiklostyti puikus sezonas ir būsiu pakviestas 2019 metais, o galiu būti pakviestas ir po ketverių studijų metų, kai baigsiu savo koledžo karjerą. Tai priklauso nuo labai daug veiksnių, manau, kad apie tai kalbėti galėsime po pirmojo sezono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)