„Tai kontrolinės rungtynės, nereikia kreipti daug dėmesio į jų baigtį. Aišku, pritrūko išpildymo pabaigoje. Mes daugiau žiūrime į visas rungtynes nuo pat pradžių, o pradžia buvo nebloga. Tačiau labai daug klaidų. Tai tikriausiai ir buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Tačiau, kaip jau sakiau, mes tai nesureikšminame. Tai yra pasirengimo dalis. Žiūrime, kaip tas klaidas taisyti. Kitą savaitę laukia trejos rungtynės su Turkija. Tai mūsų tipo komanda, bus įdomu pasilyginti”, – po rungtynių sakė Lietuvos U17 rinktinės vyr. treneris G.Petrauskas.

Lietuviai prasčiau atakavo iš įvairių padėčių, pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (38:43).

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Julius Daugėla, kuris pelnė 17 taškų (1/2 dvitaškių, 5/7 tritaškių) ir surinko 15 naudingumo balų. 12 taškų ir 5 atkovotus kamuolius pridėjo Grantas Vasiliauskas. Daugiau nė vienas lietuvis nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

Kaip ir šių rungtynių išvakarėse rezultatyviausiai Suomijos rinktinėje rungtyniavo Miika Heinonenas – 15 taškų. Kapitonas Eliasas Valtonenas prie pergalės prisidėjo 14 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė suomius įveikė 58:55 (10:11, 14:14, 20:12, 14:18).

Pasirengimo metu numatytos septynerios kontrolinės rungtynės, šešerios jų – Lietuvoje. Tarp varžovų yra kelios komandos, kurios rungtyniaus Pasaulio čempionate.

Teisę žaisti Pasaulio čempionate lietuviai iškovojo pernai, kai Europos šešiolikmečių čempionate iškovojo sidabrą. Dauguma tos rinktinės žaidėjų yra įtraukti į septyniolikmečių komandos kandidatus.

Kovas Saragosoje lietuviai pradės B grupėje su Argentinos, Malio ir Ispanijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)