Į stovyklą atvyko 17 iš 18 kviestų jaunųjų krepšininkų. Tarp jų – ir bene žinomiausias pasaulyje Tadas Sedekerskis, jau spėjęs sužaisti ir prestižines „Jordan Brand Classic“ jaunųjų talentų rungtynes Brukline (JAV). Šiais metais Klaipėdoje gimęs jaunuolis jau yra laimėjęs ir Ispanijos jaunimo pirmenybių bronzą.

Nidoje jau prakaitą lieja ir dar su lietuviai, dalyvavę „Jordan Brand Classic“ Europos stovykloje – vidurio puolėjas Rokas Gadiliauskas bei sunkusis puolėjas Arnoldas Kulboka.

Į rinktinę atvyko ir dviejų Eurolygos čempionų – Tomo Masiulio bei Mindaugo Žukausko – atžalos Gytis Masiulis ir Mantvydas Žukauskas.

Liepos 25-ąją prie rinktinės prisijungs perspektyvus vidurio puolėjas Rapolas Ivanauskas, šiuo metu gyvenantis Jungtinėse Valstijose. Jis – praeityje žinomo alytiškio krepšininko Tomo Ivanausko sūnus.

U16 vaikinai Nidoje stovyklaus iki liepos 27 d. Liepos 24 ir 25 dienomis jie žais kontrolines rungtynes su bendraamžiais iš Suomijos.

Lietuvos šešiolikmečiai, vadovaujami Juliaus Pranevičiaus, rengiasi Europos U16 čempionatui, kuris rugpjūčio 20-30 dienomis vyks Latvijoje. Lietuviai čempionatą pradės Uogrėje. Ten grupės rungtynes jie žais su Serbijos, Suomijos ir Turkijos bendraamžiais.

Rinktinės kandidatų sąrašas:

Aistis Pilauskas179Gynėjas
Arminas Nemeika190Gynėjas
Eimantas Stankevičius184Gynėjas
Lukas Žukauskas182Gynėjas
Mantvydas Žukauskas185Gynėjas
Džiugas Slavinskas196Gynėjas
Bartautas Blažauskas192Puolėjas
Arnoldas Kulboka198Puolėjas
Justinas Marcinkevičius196Puolėjas
Einaras Tubutis200Puolėjas
Tomas Verbinskis198Puolėjas
Tadas Sedekerskis200Puolėjas
Donatas Kupšas196Puolėjas
Gytis Masiulis199Puolėjas
Tadas Kararinas204Centras
Lukas Taparauskas207Centras
Rokas Gadiliauskas205Centras
Rapolas Ivanauskas204Centras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)