1999-ųjų metų gimimo kartos krepšininkai tik praėjusį savaitgalį grįžo iš tarptautinio jaunučių vaikinų turnyro Turkijos mieste Konijoje, kuriame dalyvavo vienos pajėgiausių Senojo žemyno rinktinių bei Kinijos 16-mečiai. Mūsų šalies jaunieji talentai finale tik po dramatiškos kovos nusileido bendraamžiams iš Turkijos ir į Lietuvą grįžo su sidabro medaliais. Konijoje rungtyniavusios jaunučių rinktinės pagrindu bus sudaryta komanda, kuri rugpjūčio 6-16 dienomis gins mūsų šalies garbę Kaune vyksiančiame Europos jaunučių čempionate.

„Turnyras Turkijoje buvo žiauriai naudinga patirtis visai mūsų komandai, - jau grįžęs į Lietuvą kalbėjo rinktinės atakuojantis gynėjas Mantas Bruzga. – Pamatėme, kaip atrodo kitų šalių krepšininkai, todėl ateityje prieš juos bus lengviau žaisti Europos čempionate Kaune.“

Kauno krepšinio mokyklos „Tornado“ auklėtinis M. Bruzga turnyre Konijoje vidutiniškai rinkdavo po 4,8 taško, dvitaškius mesdamas puikiu 80 procentu tikslumu. 188 cm ūgio krepšininkas iš toli atakavo 40 proc. tikslumu bei pataikė visus mestus baudų metimus.

Kalbėdamas apie įspūdžius saulėtoje Turkijoje M. Bruzga atskleidė, jog pagrindinis lietuvių ginklas, leidęs iškovoti penkias pergales per septynerias rungtynes bei nužygiuoti iki finalo – komandinis žaidimas.

-Turkijoje pavyko įrodyti pranašumą prieš didžiąją dalį varžovų, kokia buvo stiprioji ekipos žaidimo dalis?

-Įveikti daugelį varžovų mums padėjo komandinis žaidimas, buvome kiekvienas rungtynes susikaupę ir kaip lietuviai moka – žaidėme komandinį žaidimą. Tame pačiame finale turėjome nemažai šansų laimėti. Beveik visas rungtynes pranašumas buvo mūsų pusėje, tačiau ketvirtajame kėlinyje pralaimėjome atkarpą ir didžiulės sirgalių minios palaikomi varžovai ėmė žaisti su dviguba jėga.

-Ar buvo sunku žaisti prieš gausybę šeimininkų komandos sirgalių?

-Turkijos rinktinės fanų nepabūgome, tačiau tai mums buvo nauja patirtis. Prieš didelę kelių tūkstančių sirgalių minią tikriausiai nei vienas iš Lietuvos jaunučių rinktinės narių anksčiau dar nebuvo žaidęs.

-Kokios nuotaikos tvyroje komandoje po pralaimėjimo finale. Ar buvote labai nuliūdę?

-Po finalo rungtynių buvome slogios nuotaikos, tačiau praėjus emocijoms, kitą dieną visi buvo linksmesni, nes antra vieta taip pat yra labai geras pasiekimas.

-Mantai, ar lyginant su kitomis rinktinėmis Lietuvos 16-mečiai atrodė fiziškai silpnesni? Kokių varžovų pamatėte Turkijoje?

-Negalėčiau sakyti, jog kažkuo išsiskyrėme, lyginant su kitomis mūsų amžiaus komandomis. Galiu paminėti tik kelis krepšininkus, kurie atrodė pranašesni už kitus – Turkijos rinktinės narys Onuralpas Bitimas ir prancūzas Yvesas Ponsas.

-Kokios buvo tavo pagrindinės užduotys aikštelėje?

-Specialių užduočių aikštelėje neturėjau, tiesiog reikėdavo išeiti į aikštelę ir per man skirtas minutes ant parketo įrodyti ką moku geriausiai. Manau, esu patenkintas ką pavyko nuveikti. Tai buvo labai gerai patirtis.

-Ar visi iš antrą vietą turnyre Konijoje parsivežusios komandos žaidėjų rungtyniaus Europos jaunučių čempionate Kaune?

-Tai nėra pabaiga. Vasaros pradžioje bus atrankinė stovykla, į kurią vyks Turkijoje žaidęs dvyliktukas bei dar keli būsimos rinktinės kandidatai – iš viso apie 20 žmonių. Vėliau po truputėlį kandidatų skaičius bus mažinamas iki čempionato pradžios. Žinoma, tie krepšininkai, kurie rungtyniavo Turkijoje, turi daugiau šansų patekti į galutinę jaunučių komandos sudėtį. Tačiau negalima atsipalaiduoti ir reikia toliau stengtis įrodyti savo vertę.

-Kaip manai, ką būsimose Europos jaunučių pirmenybėse Kaune gali nuveikti 1999 metų gimimo krepšininkai?

-Lietuvos jaunučių rinktinė drąsiai gali pretenduoti į aukščiausius apdovanojimus čempionate Kaune. Bent į jau į finalinį ketvertą tikrai turėtume patekti.

-Kalbant apie tavo asmeniniu rodiklius Lietuvoje, MKL pirmenybėse šį sezoną demonstruoji solidžią statistiką. Kokia sėkmingo sezono sėkmės priežastis?

-Vasarą labai daug dirbau, stengiausi, todėl dabar ateina rezultatai. Krepšiniui skiriu visą savo laisvalaikį. Daugiausiai mane palaiko tėtis, kuris pats anksčiau žaidė krepšį, jis man duoda nemažai patarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)