Po praėjusios savaitės LKL rungtynių taikliausiu tritaškių metiku lygoje liko Kauno "Aisčių" komandos gynėjas Tomas Rinkevičius, kuris iš toli krepšį šiuo metu atakuoja lygiai 50 proc. taiklumu (29/58). Tačiau Kauno komanda jau anksčiau buvo delegavusi savo krepšininką į LKL snaiperio konkursą, todėl esant tokiai situacijai Laikinosios sostinės ekipa turėjo galimybę deleguoti ir antrąjį komandos narį.

Juo tapo 192 cm ūgio gynėjas G. Kurtinaitis. Krepšininkas, prie "Aisčių" komandos prisijungęs sausio mėnesį, vilkėdamas Kauno ekipos aprangą sužaidė dvejas LKL rungtynes.

G. Kurtinaitis, duodamas interviu oficialiai lygos svetainei lkl.lt sakė, kad tokiuose konkursuose nugalėti gali bet kas.

- Kodėl būtent jus komanda delegavo į LKL snaiperio konkursą?

- Komandoje buvo pasitarimas ir treneris manęs paklausė, ar norėčiau sudalyvauti šiame konkurse. Aš sutikau.

- Ar specialiai treniruositės prieš pasirodymą?

Per treniruotes nemažai mėtome tritaškių, tačiau nemanau, kad tokiam konkursui galima specialiai pasiruošti, nes per treniruotes neturime nei tokių kamuolių stovų, nei metame iškart paeiliui penkis kamuolius. Manau, kad tokiuose konkursuose viską lemia psichologija, kaip krepšininkas susitvarko su jauduliu. Tai svarbiausias veiksnys.

- Kuris iš likusių dalyvių jums atrodo rimčiausias konkurentas?

Esu žaidęs ir su Justinu Sinica, ir su Artūru Milakniu, ir su Mantu Simonavičiumi. Manau, kad kiekvienas krepšininkas gali iššauti, todėl negalėčiau išskirti kažkurio vieno žaidėjo. Tokiuose konkursuose gali nugalėti bet kuris.

- Jūsų tėvas Rimas Kurtinaitis yra dalyvavęs tokio tipo konkursuose ir buvo pagarsėjęs savo kaip snaiperio sugebėjimais. Ar prašysite jo kokių nors patarimų?

- Esu prieš kelis metus dalyvavęs SEB BBL tritaškių konkurse, tuomet praėjau pirmąjį etapą. Tame renginyje buvo nemaža pertrauka iki kito metimų raundo ir mano kūnas atšalo. Tėčio patarimas buvo, kad reikia daryti taip, kad kojos neatšaltų, nes kitu atveju sunku taikliai ir staigiai mesti. Šio patarimo stengiuosi laikytis. O iki konkurso gal jų dar daugiau gausiu, visuomet stengiuosi atsižvelgti į patarimus.

Šiemet dėl taikliausiojo lygos krepšininko titulo LKL „Žvaigždžių dienos“ metu vasario 21-ą dieną Šiauliuose taip pat varžysis: Tomas Rinkevičius („Aisčiai“), Nerijus Varnelis („Alytus“), Vytenis Jasikevičius („Kaunas/Triobet“), Justinas Sinica („Lietuvos rytas“), Marius Kasiulevičius („Neptūnas“), Povilas Šakinis („Nevėžis“), Arnas Labuckas („Sakalai“), Mantas Simonavičius („Sūduva“), Andrius Šležas („Šiauliai“), Darius Griškėnas („Techasas“) ir Artūras Milaknis („Žalgiris“).