Nuo pareigų Eurolygoje atsipalaidavę Lietuvos čempionai jau antrame kėlinyje užgesino paskutinę intrigą, o trečiajame surengė tritaškių konkursą, 10 kartų pasižymėdami iš toli.

42 taškų persvarą vienu metu įgiję šeimininkai pabaigoje atsipalaidavo ir leido varžovams sušvelninti skirtumą.

„Šiauliams“ trečiadienį fatališkai nekrito tolimi metimai. Jei „Žalgiris“ per kėlinį pataikė 10, tai svečiai per visas rungtynes įmetė 2 tritaškius iš 17 bandymų. Šeimininkų sąskaitoje iš viso – 13 iš 29 tritaškių.

„Žalgirio“ gretose lyderiavo Jockas Landale'as. Australas per beveik 20 minučių įmetė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

„Šiaulių“ gretose vėl nesustabdomas buvo Rokas Gustys. Aukštaūgis pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių (32 naud. bal.).

„Šiauliai“ į Kauną atvyko nukraujavę. Iš rotacijos iškrito apsinuodijęs Keronas Deshieldsas.

Įdomu, jog ankstesnis turnyro rezultatyvumo rekordas taip pat priklausė Kauno ekipai, praėjusiais metais įmetusiai 104 taškus į tų pačių „Šiaulių“ krepšį.

Pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes praėjusį mėnesį Šiauliuose „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 85:79, o prieš tai patyrė netikėtą antausį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), savoje tvirtovėje nusileidęs Antano Sireikos auklėtiniams 83:86.

Žalgiriečiams šeštadienį Klaipėdoje dėl vietos finale teks susikauti su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kitame pusfinalyje susitiks titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ ir šeimininkas Klaipėdos „Neptūnas“.

Kauniečiai Karaliaus Mindaugo taurę į viršų kilnojo 2016-2018 metais, o pernai finale sostą užleido „Rytui“.

„Šiauliai“ dar niekuomet nėra pasiekę pusfinalio etapo.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 17, Zachas LeDay ir Jockas Landale'as – po 15, Karolis Lukošiūnas, Martinas Gebenas ir Artūras Milaknis – po 9;

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 23 (11/15 dvit.), Rokas Gustys 19 (10 atk. kam.), Aurimas Urbonas 7 (7 rez. perd., 5 kl.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)