Kovo mėnesį iš Alytaus „Wolves“ ekipos atleistą Rimą Kurtinaitį vyriausiojo trenerio poste pakeitęs K. Kemzūra po paskutinių rungtynių pasveikino Jonavos ekipą ir įvardijo nesėkmės priežastis.

„Pradėsiu nuo sveikinimų Jonavos komandai ir treneriui Virginijui Šeškui. Tikrai padarė gerą darbą. Nėra ką daugiau pasakyt. Jie įrodė, kad yra stipresni šioje serijoje, laimėjo 2:0 ir manau, kad buvo verti tų pergalių. Mes šiandien atrodėme gyvesni, bet nepakankamai. Manau, kad rungtynes pradėjome neblogai ir turėjome pranašumą, bet vėl antrame kėlinyje įkritome į duobę, buvome neorganizuoti, nepataikėme metimų ir leidome labai greitai sugrįžti Jonavai. Jeigu turi pranašumą ir jo nerealizuoji, tave iš karto nubaudžia.

Žvelgiant į skaičius pabrėžčiau tritaškius metimus. Aš manau, kad mes turėjome laisvų metimų, bet nepataikėme, o krepšinyje reikia įmesti. Tai viena priežasti. Kita – klaidelės. Susitariame keistis, o vienas žaidėjas gynyboje keičiasi, kitas žaidžia kitą gynybą. Taip pat praleisdavome žaidėjus į jiems patogią pusę, o ir pakilę nuo suolo žaidėjai nedavė mums to, ko mes iš jų tikėjomės, tad mūsų žaidimo kreivė smuko žemyn. Susidėjo daug smulkių dalykų, dėl kurių varžovai dabar švenčia pergalę“, – samprotavo K. Kemzūra.

Kalbėdamas apie savo ateitį, K. Kemzūra atskleidė, kad jo sutartyje su „Wolves“ yra numatyta galimybė pratęsti ją dar vienam sezonui. Tiesa, šį sprendimą turi priimti klubo vadovai. „Aš stengiausi. Kiek galėjau, tiek dariau, turbūt per mažai. Nepasisekė. Nė vienas nuo to neapdraustas. Nežinau, matysime kokia bus ta ateities. Aš irgi lauksiu ir žiūrėsiu, koks bus sprendimas. Tai ne tiek mano sprendimas, kiek komandos administracijos ir savininkų“, – teigė treneris.

Tuo metu Jonavos komandos vyr. treneris V. Šeškus tikino, kad patekimas į ketvertuką – įspūdingas pasiekimas. „Prieš sezoną sakiau, kad pirmos keturios vietos realiai 80 procentų užimtos, bet nepagalvojau apie Jonavos komandą. Bet visumoje, tai yra fantastika. Atsitiesti pralaiminėjant tokiai komandai, du kartus iš eilės laimėti prieš tokius varžovus, tai yra pareiškimas. Iki šiol įtampa mūsų nelabai slėgė. O patekus į ketvirtuką, mes apskritai turime žaisti ir džiaugtis, jog esame tame ketvertuke. Aišku, reikia kovą duoti ir „Rytui“. Visgi aš manau, kad tai, ką mes šiemet padarėme – vienas iš istorinių įvykių. Gal per artimiausius 10 metų Jonava ir vėl kada nors bus antra „Karaliaus Mindaug taurėjė“, gal irgi pateks į LKL prizininkus. Bet tam, manau, reikės surinkti labai didelį biudžetą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Šeškus.

Pasak V. Šeškaus, prieš ketvirtfinalio seriją pagrindinis Jonavos krepšininkų tikslas buvo – rimtai susigrumti su varžovais. Dabar jų laukia akistata su čempionų titulą ginančiu Vilniaus „Rytu“. „Jokios papildomos motyvacijos čia nereikia. Jei mes dar praeitume pusfinalį ir patektume į finalą, tada jau reikėtų tapti čempionais. Tada jau krepšinį reiktų mesti, pakabinti švarką kur nors geroje vietoje. Žodžiu, nekankinkite manęs, nes šiandien kalba man nesiriša“, – smagia gaida spaudos konferenciją užbaigė V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)