Lietuvės iškovojo visas penkias pergales. Pirmąją etapo dieną septyniolikmetės 50:43 įveikė Minsko „Horizont“ ekipą ir 59:33 nugalėjo Daugpilio krepšininkes. Trečiajame susitikime 74:15 sutriuškino Helsinkio „HNMKY“ komandą ir 49:47 palaužė Rygos „Ridzene“ krepšininkes. Paskutinę turnyro dieną Viliaus Stanišausko auklėtinės 68:61 įveikė Šinos „Rig Mark“ komandą.

„Savaitgalis buvo tikrai neblogas, turėjome įvairių rungtynių, pirmąją dieną turėjome tikrai dvi sunkias rungtynes, pirmosiose prireikė ir pratęsimo. Smagu, kad pavyko jas laimėti. Antrą dieną taip pat dvi rungtynės ir gana lengvai laimėtos.

O trečioji diena ir vienos rungtynės, kurias pradėjome labai prastai. Po 2 kėlinių – 18. Bet labai smagu, kad panelės įsiklausė į pastabas, padarė išvadas ir po ilgosios pertraukos pavyko daug geriau sužaisti, bei pergalingai užbaigti pirmąjį turą.

Dalyvavimas šiame turnyre mums taip pat yra ir pasiruošimas pasaulio čempionatui, labai gerai, kad federacija suteikė galimybę žaisti ir tobulėti prieš vyresnes žaidėjas. Tikrai buvo daug kietos kovos, apsistumdyti prieš fiziškai stipresnes žaidėjas labai gera patirtis mūsų žaidėjoms.

Sakiau joms, kad iš tokių turų, tokių rungtynių, jos privalo pasiimti kuo daugiau teigiamų dalykų, pajausti ta fizinę kovą, vertinti situacijas, jei atsilieki fiziškumu – įveikti protu ir technika“, – teigė Lietuvos jaunių rinktinės vyr. treneris Vilius Stanišauskas.

Kitas EYBL turas vyks kitų metų sausio 30 – vasario 2 Rygoje, o pasaulio jaunių merginų krepšinio čempionatas vyks 2020 metų rugpjūčio 15-23 dienomis Rumunijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)