Praėjusį sezoną I. Vougioukas pradėjo Stambulo „Galatasaray“, bet dėl problemų komandoje iš Turkijos persikėlė į Vokietiją. Ulmo „Ratiopharm“ klube žaidęs aukštaūgis „Bundeslygoje“ rinkdavo po 13,1 taško (69,1% dvit., 86,9% baud.) ir 3,6 atšokusio kamuolio.

2008-2009 m. graikas atstovavo Pirėjo „Olympiakos“, o gindamas Atėnų „Panathinaikos“ garbę 2010-2012 m. jis tapo Eurolygos čempionu (2011 m.).

2012-2014 m. naujasis žalgirietis vilkėjo Kazanės „Unics“ aprangą. 2012-2013 m. sezoną Europos taurėje I. Vougioukas pelnydavo po 13,4 taško ir atkovodavo po 5,8 kamuolio, o 2013-2014 m. per 18 minučių spėdavo rinkti po 11 taškų.

Per šiuos sezonus krepšininkas spėjo parungtyniauti kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, Martynu Pociumi, Renaldu Seibučiu ir pasiklausyti Gintaro Krapiko pastabų.

„Pasirinkau Kauno komandą dėl trenerio Krapiko. Kazanėje mūsų santykiai buvo itin geri – iki šiol bendraujame. „Žalgiris“ man – motyvacija sugrįžti į aukščiausią lygį – Eurolygą. Surinkta tikrai gera komanda, todėl tikiu, kad metai bus puikūs“, – žurnalistams vos tik išlipęs iš lektuvo pasakojo I. Vougioukas.

2010 metų pasaulio krepšinio čempionate graikas žaidė nacionalinėje komandoje. Tąkart jai vadovavo dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

„Visoms stiprioms komandoms svarbiausios kovos yra atkrintamosiose varžybose. Jos nulemia tavo vasarą: ji buvo sėkminga ar ne. Lietuvos rinktinės pralaimėjimas belgams tikrai nustebino, bet tai nereiškia, kad ji negali nužygiuoti iki pat galo“, – lietuvių nurašyti neskubėjo krepšininkas.

– Kodėl priėmėte būtent „Žalgirio“ pasiūlymą?, – paklausėme I. Vougiouko.

– Tai komanda su ilga istorija ir giliomis tradicijomis, bet mane papirko treneris Krapikas. Kazanėje mūsų santykiai buvo itin geri – iki šiol bendraujame. „Žalgiris“ man – motyvacija sugrįžti į aukščiausią lygį – Eurolygą. Surinkta tikrai gera komanda, todėl tikiu, kad metai bus puikūs.

– Tai jau teko pasikalbėti su treneriu?

– Žinoma. Su treneriu susitikome Atėnuose, kuomet jis čia viešėjo su nacionaline komanda.

– Apie ką kalbėjotės?

– Iš tikrųjų maniau, kad jis nori tik draugiškai pasišnekučiuoti, bet jis turėjo man darbo (šypsosi – DELFI). Jis manė, kad puikiai tikčiau jo komandai, todėl draugiškas pokalbis virto darbiniu. Bet džiaugiuosi, kad tai įvyko, nes dabar galiu būti čia.

– Ar kalbėjotės apie savo vaidmenį?

– Javtokas (Robertas – DELFI) yra vienintelis tikras penktas numeris. Todėl jiems reikėjo antro „centro“, nes Brockas Motumas yra 4-5 pozicijos žaidėjas. Kiek supratau iš pokalbių, man numatytas svarbus vaidmuo.

– Kokie Jūsų pagrindiniai tikslai artėjančiame sezone?

– Išskyrus NBA, visi geriausi geriausi Lietuvos krepšininkai žaidžia būtent „Žalgiryje“. Manau, kad kartu Eurolygoje galime nužygiuoti iki TOP-16 etapo ir netgi toliau. Taip pat žinau, kad „Žalgirio“ tikslas – Lietuvos čempionate triumfuoti kasmet.

Norėčiau sau įrodyti, kad galiu žaisti aukščiausiame lygyje – Eurolygoje, kur jau esu rungtyniavęs.

– Šiuo metu dažnai kalbama, kad tikrieji „centrai“ krepšinyje jau nebereikalingi. Ką Jūs apie tai manote?

– Taip, kai kurie treneriai turi tokį požiūrį, nes jie tiesiog nemoka išnaudoti aukštaūgių galimybių. Pastaraisiais metais tapo normalu komandoje turėti žemesnį, bet daug atletiškesnį „centrą“. Tačiau tiek Javtokas, tiek aš esame dideli vyrukai ir stengsimės susižaisti. Esu įsitikinęs, kad mūsų duetas bus labai naudingas.

– Stambule žaidėte su Martynu Pociumi, Atėnuose – su Šarūnu Jasikevičiumi. Kokie prisiminimai apie šiuos žaidėjus?

– Vakar graikų žiniasklaidai sakiau, kad prie mano kontakto su „Unics“ didžiąja dalimi prisidėjo Šaras. Kai žaisdavome kartu, jis atlikdavo idealius perdavimus ir man belikdavo tik pelnyti lengvus taškus iš po krepšio.

Su Martynu pernai žaidėme tik 3-4 mėnesius, bet jis geras žaidėjas. Šiek tiek pažįstu ir Seibutį (Renaldą – DELFI), su kuriuo žaidžiau „Olympiacos“ klube. Surinkta tikrai gerų vyrukų kompanija – kartu su trenerio nurodymais galime nuveikti tikrai nemažai.

– Pernai su Graikijos rinktine žaidėte pasaulio čempionate. Esate joje rungtyniavęs ir vadovaujant Jonui Kazlauskui. Kokios Graikijos ir Lietuvos komandų galimybėse šių metų Europos čempionate?

– Praėjusiais metais grupės varžybose taip pat laimėjome visas 5 rungtynes. Bet atkrintamosiose pralaimėjome serbams ir buvome priversti baigti pasirodymą (aštuntfinalyje 72:90 – DELFI). Todėl graikų tikslas šiemet – to išvengti. Ir manau, kad jie turi puikias galimybes.

Aišku, visoms komandoms – tiek Graikijai, tiek Lietuvai – svarbiausios kovos yra atkrintamosiose varžybose. Jos nulemia tavo vasarą: ji buvo sėkminga ar ne. Lietuvos rinktinės pralaimėjimas belgams tikrai nustebino, bet tai nereiškia, kad ji negali nužygiuoti iki pat galo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)