Intriga išgaravo jau pirmame kėlinyje, kai kauniečiai į priekį nurūko 21:5, o didžiausias atstumas tarp komandų buvo 24 taškai trečiajame ketvirtyje (54:30). Per antrąją mačo dalį „Žalgiris“ kiek atsipalaidavo, bet vis tiek šventė lengvą pergalę.

„Ši savaitė gali daug ką pakeisti sezone. Rungtynės žaidžiamos viena po kitos, o kiekviena pergalė priartina prie titulo. Jis – pats svarbiausias dalykas, todėl reikia susikoncentruoti kiekvienose rungtynėse. Mano žaidėjai šį kartą į aikštę išėjo su pačiu geriausiu nusiteikimu ir kontroliavo žaidimo eigą“, – pasidžiaugė Šaras.

Treneris prisipažino, kad jį nustebino Vilniaus „Lietuvos ryto“ suklupimas Utenoje, bet jis vylėsi, kad kauniečiai ant tokio paties grėblio neužlips.

„Nustebino, kalbos nėra. Manau, kad „Lietuvos rytas“ – gera komanda. Bet žinote, Utena demonstruoja tikrai gerą krepšinį, kaip ir mūsų kiti varžovai. Prienai paskutines dvejas rungtynes sužaidė puikiai, jie dabar – geroje formoje“, – pusfinalyje laukiančių „Vytauto“ krepšininkų nenurašė Š. Jasikevičius.

„Mums tai buvo signalas, kad reikia nuo pat pradžių žaisti susikaupus, dominuoti ir demonstruoti savo krepšinį. Svarbu to nepakartoti“, – iš vilniečių antausio pasimokė ir Antanas Kavaliauskas, į „Neptūno“ krepšį įmetęs daugiausiai – 11 taškų.

Ne kartą visoje aikštėje klaipėdiečius smaugę „Žalgirio“ krepšininkai pavogė net 10 kamuolių, o po kai kurių klaipėdiečių klaidų kikeno net ir sirgaliai.

„Mūsų didžiausia problema buvo žaidimas prieš jų agresiją, kurią jie gerai išnaudojo. Mūsų rotacija – trumpesnė, be to padarėme 15 klaidų, iš kurių jie pelnė 20 taškų. Čia ir buvo didžiausias skirtumas. Mes ruošėmės agresyviam jų žaidimui, tačiau būtent jis mus ir išmušė iš vėžių“, – pagrindinę priežastį įvardijo D. Adomaitis.

Praėjusių metų finalininkų akistata šį kartą buvo panašesnė į eilines „Žalgirio“ rungtynes prieš LKL vidutiniokus – apytuštė arena ir nuobodžiaujantys sirgaliai, kuriuos išjudindavo tik kiek efektingesni numylėtinių epizodai.

Tokį „Neptūno“ žaidimą lėmė tai, ką praėjusią savaitę ekipą paliko net tris legionieriai: lyderį Jimmy Baroną persiviliojo Vilniaus „Lietuvos rytas“, o Larry Drew ir Omari Johnsonas dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimų buvo atleisti. Negana to, iš pareigų buvo atleistas ir ilgametis direktorius Osvaldas Kurauskas.

Bet žiūrint iš šono galėjo pasirodyti, kad suirutė Klaipėdoje žaidėjus paveikė ir psichologiškai. Uostamiesčio ekipos nariai ant „Žalgirio“ arenos parketo žengė be ugnelės, kuri nuolat žiba jų akyse žaidžiant prieš stipriausias Lietuvos komandas.

D. Adomaitis šiose rungtynėse, norėdamas poilsio laiko skirti pagrindiniams žaidėjams, į kovą metė ir jauniausius savo auklėtinius: 19-metį Lauryną Beliauską ir neseniai 23-ią gimtadienį paminėjusį Matą Juciką. Net ir su jais „Neptūno“ vairininkas galėjo naudotis vos aštuonių žaidėjų pagalba.

„Jie (išvykę žaidėjai) į mūsų žaidimą atnešdavo 30 taškų ir dar krūvą rezultatyvių perdavimų. Bandėme rotuoti žaidėjus, leidome pažaisti ir jauniems žaidėjams – jie šioje situacijoje turi pasiimti maksimalią naudą“, – pasakojo treneris, negalėjęs tiksliai pasakyti, kada komanda sulauks pastiprinimo.

„Trūksta komandoje žaidėjų, bet čia tik pasiteisinimas. Treneris sakė, kad kiekvienas turi įnešti savo indėlį, o kas vyksta valdyboje – ne mūsų reikalas“, – negandas šalin vijo jaunasis L. Beliauskas.

Verta pažymėti, kad ne pačiu lengviausiu komandai metu į Kauną jos palaikyti neatvyko nė vienas „Neptūno“ sirgalius, o tai užkliuvo ir „Žalgirio“ fanams: „Kur jūsų sirgaliai?“, – klausė šie.

„Sirgaliai palaiko, tikrai labai tikiu, kad jie yra su mumis. Lengva būti fanu ir būti pozityviu, kai laimi – tada viskas gerai. O kai yra sudėtinga situacija, turime būti visi kartu, nes lengva išsidraskyti. Čia gal viduryje savaitės, darbo diena“, – svarstė D. Adomaitis.

Ketvirtadienį žaidėjams laisvą dieną skirsiantis treneris pats ją išnaudoti žada naujų žaidėjų paieškai, o iki FIBA Čempionų lygos rungtynių likusį laiką – fiziniam krepšininkų paruošimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)