Bet situacija kitokia: Rusijos klubas iškovojo 12-ą pergalę, Kaune po dramatiškos kovos 84:79 palaužęs „Žalgirį“. CSKA krepšininkai rūbinėje ramiai aptarinėjo emocijų kupiną akistatą, dalis jų čiupo savo mobiliuosius telefonus.

Vienu svarbiausiu „Žalgirio“ skriaudiku tapo CSKA atstovaujantis Italijos rinktinės gynėjas Danielis Hackettas, kuris rungtynių pradžioje šeimininkus baudė taikliais tritaškiais, o mačo pabaigoje svarbiausiomis akimirkomis pelnė 9 taškus bei sugrąžino kontrolę saviškiams į rankas.

Pirmame kėlinyje visi šeši CSKA tolimi metimai pasiekė tikslą, o du tritaškius pataikęs D. Hackettas pridėjo dar baudos metimus ir buvo rezultatyviausias savo ekipoje (8 taškai) po pirmo solidaus „raudonarmiečių“ ketvirčio (28:17).

Po blankios pirmosios rungtynių pusės „Žalgiris“ atsitiesė, laimėjo atkarpą 16:4 bei pirmąkart atsidūrė priekyje (54:52).

„Žalgiris“ namuose turi neįtikėtiną palaikymą, atmosfera čia nuostabi, žaisti – tokioje aplinkoje yra neįtikėtina patirtis. Manęs sirgalių triukšmas ir spaudimas netrikdė, dėmesį telkiau į įvykius aikštėje.
Danielis Hackettas

Prasidėjus lemiamam kėliniui šeimininkai atitrūko rekordine šešių taškų persvara (63:57), tačiau CSKA kurtinančioje aplinkoje turėjo savų svertų – likus 3 min. švieslentė fiksavo lygų rezultatą – 69:69.

Mariaus Grigonio tritaškis bei du Edgaro Ulanovo baudų metimai (74:69) sukėlė euforiją „Žalgirio“ arenoje – pergalės nuojauta tvyrojo ore.

Bet tuomet darkart prabilo D. Hackettas, privertęs keiktis daugiau nei 15 tūkstančių sirgalių.

Likus kiek daugiau nei minutei italas švystelėjo savo trečią taiklų tritaškį, kuris leido jau CSKA išsiveržti į priekį (74:76). Dar gynėjo keturi taškai įtvirto dramatišką CSKA pergalę.

Rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje sužaidęs D. Hackettas iš viso pelnė 19 taškų (2/3 dvit., 3/4 trit., 6/6 baudos) bei surinko 19 naudingumo balų, taip pakartodamas asmeninį sezono rekordą.

„Parodėme charakterį, rungtynėse išlikome kartu, didžiuojuosi mūsų pasirodymu Kaune. Labai svarbi pergalė mums, nes turėjome nelengvą periodą, tris iš paskutinių ketverių runtynių žaidėme išvykoje.

Jautėme tam tikrą spaudimą, paskutinę savaitę sunkiai dirbome, turėjome gerą rungtynių planą. Taip pat turiu pasakyti, kad ir „Žalgiris“ sužaidė geras rungtynes“, – po pergalės kalbėjo D. Hackettas.

„Taip, „Žalgiris“ namuose turi neįtikėtiną palaikymą, atmosfera čia nuostabi, žaisti – tokioje aplinkoje yra neįtikėtina patirtis. Manęs sirgalių triukšmas ir spaudimas netrikdė, dėmesį telkiau į įvykius aikštėje. Visi žinome, kad Lietuvoje – puikios krepšinio tradicijos, sirgaliai čia išprotėję, taip pat palaikoma ir nacionalinė komanda“, – gerų žodžių „Žalgirio“ aistruoliams negailėjo italas.

„Po ilgosios pertraukos praradome žaidimo ritmą, pataikyti pradėjo varžovai, tapo sunku. Bet tikėjome savo jėgomis, kovojome, puolime dalinomės kamuoliu ir mačo pabaigoje priėmėme gerus sprendimus, sugebėjome atsilaikyti ir mačo pabaigoje perimti rungtynių kontrolę į savo rankas“, – apie tragišką trečią kėlinį kalbėjo D. Hackettas.“, – apie tragišką trečią kėlinį kalbėjo D. Hackettas.

Paprašytas palyginti rungtynes Maskvoje ir Kaune, italas nusišypsojo – esminis dalykas tas, kad po abiejų rungtynių pergale džiaugėsi CSKA.

„Prieš tai keletą rungtynių iš eilės nesužaidėme taip gerai, kaip galėjome. Sezonas ilgas, jame gali pasitaikyti nuopolių ir pakilimų, laukia dar daug rungtynių, tačiau svarbiausia – einame teisingu keliu“, – teigė „Žalgirio“ aistruolius liūdinęs D. Hackettas.

Eurolygos rikiuotė po 16 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahče151143
2.Real133184
3.CSKA12487
4.Anadolu Efes10671
5.Olympiakos10668
6.Barcelona9720
7.Armani Olimpia8821
8.Bayern88-20
9.Žalgiris797
10.Baskonia79-7
11.Panathinaikos79-20
12.Chimki610-18
13.Gran Canaria610-129
14.Maccabi511-43
15.Budučnost313-193
16.Daruššafaka214-171

Apskritai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas „Žalgiris“ pastaraisiais metais nebuvo pats parankiausias varžovas CSKA komandai. Pernai Eurolygoje kauniečiai laimėjo dvejas iš trejų tarpusavio rungtynių (įskaitant ir mačą dėl bronzos).

Šiame sezone Maskvoje mūšis taip pat virė iki paskutinių sekundžių – lapkričio 21-osios vakarą CSKA laimėjo po pratęsimo 99:97. Pats didžiausias triukšmas tuomet kilo paaiškėjus, kad iš „Žalgirio“ atakos svarbiu rungtynių momentu tiesiog prapuolė 5 sekundės.

Tuomet kauniečiai pergalę beveik turėjo kišenėje, bet Sergio Rodriguezo tritaškiai išgelbėjo Rusijos čempionus nuo nesėkmės.

Nuo 2000-ųjų abu klubai Eurolygoje susirėmė 24 kartus ir iki šiol tik keturis kartus pergale džiaugėsi Kauno ekipa.

Rusijos ekipa pastaruoju metu strigo. Iki išvykos į Kauną CSKA laimėjo tik vieną iš pastarųjų trijų mačų, ir du iš paskutinių penkių.

Prieš CSKA žalgiriečiai kovėsi be Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko.

Kitą savaitę Eurolygoje komandos sužais po dvejas rungtynes: „Žalgiris“ antradienį namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą, ketvirtadienį svečiuose laukia akistata su Eurolygos lydere „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)