„Žalgiris“ Vokietijoje ilgiau nei planuota užtruko dėl Bamberge suprastėjusių oro sąlygų. Dėl naktį iškritusio sniego skrydis buvo nukeltas daugiau ne valanda.

Kiek anksčiau nei „Žalgiris“ į Kauno oro uostą atvyko ir Valensijos komanda, tačiau jos atstovai nuo bet kokių komentarų griežtai susilaikė ir nuvyko tiesiai į viešbutį.
Reikia daugiau gerbti komandines taisykles. Jeigu mes kiekvienas žaidžiame pagal savo taisykles, sugriūvame kaip komanda. Ir nutinka taip, kad praleidžiame 56 taškus antroje pusėje.
Šarūnas Jasikevičius

Tuo metu Š. Jasikevičius pasidalijo mintimis ir apie laukiančią akistatą, ir apie antradienio vakarą Bamberge patirtą pralaimėjimą vietos „Brose“ krepšininkams (86:93).

„Žalgiris“ pirmajame rate išvykoje Valensijos krepšininkus nugalėjo 71:63 – tuo metu Ispanijos komanda su trimis pergalėmis dar buvo absoliuti Eurolygos turnyro lentelės autsaiderė. Visgi pastaruoju metu „Basket“ įsibėgėjo, savo sąskaitoje jau turi šešis laimėjimus ir lentelėje dalijasi 13-14 vietas su antradienio vakarą nugalėta „Barcelona“.

Valensijos ekipa prieš susitikimą su „Žalgiriu“ laimėjo trejas iš ketverių žaistų rungtynių. Ką galima pasakyti apie varžovų formą?“, – žurnalistai oro uoste paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Varžovai žaidžia solidžiai. Kai komanda turi tiek traumų, likusieji krepšininkai aiškiai išsigrynino savo vaidmenis ir tikrai demonstruoja solidų krepšinį. Jie – Ispanijos čempionai, bet jiems koją šį sezoną kiša traumos. Tačiau, kaip ir minėjote, jie įveikė ir „Panathinaikos“, ir „Barceloną“, ir Ispanijos čempionate namie laimėjo rugtynes 45 taškų persvara (103:58 sutriuškinta Saragosos „Tenyconta“ ekipa, – red. past.).Tai daug ką pasako. Aš manau, kad laukia vienos svarbiausių rungtynių šiame sezone.

– Ar kažkuo pasikeitė varžovų žaidimas, kai komandoje nėra traumuotų Guillemo Viveso ir Erico Greeno?

– Ne, jie žaidžia panašiai, išnaudoja savo stipriąsias puses. Du aukšti krepšininkai rungtyniauja gerai nugara į krepšį, o perimetro žaidėjai yra gerai pataikantys. Aš manau, tai labai apsunkina darbą, nes reikia bėgti prie kiekvieno, gaudyti kiekvieną prie tritaškio linijos, nes tolimi metimai Valensijos ekipai yra labai svarbūs.

– Kokias išvadas galima padaryti po pralaimėjimo Bamberge?

– Reikia daugiau gerbti komandines taisykles. Jeigu mes kiekvienas žaidžiame pagal savo taisykles, sugriūvame kaip komanda. Ir nutinka taip, kad praleidžiame 56 taškus antroje pusėje. Mes visiškai nesilaikėme savo taisyklių gynyboje ant ūselio, dengdamiesi prieš „pikenrolus“, sekant varžovui iš paskos. Mes tuos dalykus žinome, bet...

Trūko ir kovingumo. Nors vyrai kovojo, bet visą laiką reikia kovoti su galva – kartais galva netgi yra svarbiau. Kažkaip šį sykį nepavyko. Ir žaidėjai dar neįsisąmonino, kad kitoms komandoms, ypač toms, su kuriomis žaidžiame dabar, tai yra paskutiniai šansai užsikabinti už aštuonetuko. Ir mes turime tam būti pasiruošę, tačiau žaidėjai dar nesuvokė šitos atsakomybės.

– Skrydis iš Bambergo vėlavo daugiau nei valandą. Ar tai nesujauks planų – savaitė ir taip labai įtempta.

– Yra kaip yra. Tai negali būti joks pasiaiškinimas. Labai retai viskas gali būti idealiai. Būtų gerai, kad to nebūtų, bet tokie dalykai neturėtų išmušti profesionalumo ir požiūrio į darbą.

– Ar bus permainų komandos sudėtyje, ar į ją sugrįš Paulius Valinskas (vietoje gynėjo į Bambergą skrido Gytis Masiulis, – red. past.)?

– Dar nežinau, nesame apsisprendę.

„Žalgirio“ ir „Basket“ rungtynės Kaune ketvirtadienio vakarą prasidės tradiciniu laiku – 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)