Vietoje rinktinės – WNBA?

Vilniaus MRU sporto salėje vykusiose Rytų Europos krepšinio lygos (EEWBL) rungtynėse Rusijos klubas be didesnio vargo 95:61 nepasigailėjo Minsko „Cmoki“ krepšininkių, o K. Nacickaitė buvo absoliučiai rezultatyviausia mačo žaidėja.

182 cm ūgio gynėja į baltarusių krepšį vos per 22 minutes spėjo įmesti 4 dvitaškius iš 8, 5 tritaškius iš 6 ir realizuoti vienintelį atliktą baudos metimą. Visą šį neseniai 27-ąjį gimtadienį atšventusios šiaulietės šou stebėjo ir į Lietuvos moterų rinktinės trenerio postą sugrįžęs Mantas Šernius.

Tiesa, artėjančią vasarą Kamilės paslaugų jam neprireiks, nes šalies krepšininkės sensacingai nepateko į Europos čempionatą. O ką tuos kelis laisvus mėnesius planuoja veikti pati krepšininkė? Galbūt išbandyti jėgas stipriausioje pasaulio moterų krepšinio lygoje WNBA?

„Minčių yra: žiūrėsime, kaip bus su sveikata. Bet tikrai norėčiau – būtų visai gerai save išbandyti“, – kalbėdama su Krepšinis.lt svarstė gynėja, dėl fiasko Europos čempionato atrankoje per daug nesikrimtusi.

„Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą – kūnas pailsės. Aišku, Lietuvos rinktinei ir šalies moterų krepšiniui tai yra labai blogai, bet aš į viską bandau žiūrėti pozityviai – dabar bus laiko kiekvienai labiau individualiai pasiruošti ar į WNBA išvažiuoti. Turėsime galimybių geriau pasiruošti, kad padėtume rinktinei kitų metų atrankoje“, – mintimis dalijosi kvalifikacinėse kovose po 11,7 taško ir 4 atšokusius kamuolius rinkusi K. Nacickaitė.

Kamilė Nacickaitė

Džiaugiasi palikusi Turkiją

Bet išbraukus fiasko su rinktine Kamilei 2016-eji tikrai nebuvo blogi metai: sužibėjusi Adanos ASKI komandoje ji įpusėjus praėjusiam sezonui sulaukė kvietimo prisijungė prie galingojo Stambulo „Fenerbahce“ klubo, su kuriuo tapo Turkijos čempione bei Eurolygoje pasidabino bronzos medaliu.

O vyšnia ant ir taip gana saldaus torto tapo triumfas geriausios Lietuvos krepšininkės rinkimuose. DELFI ir Krepšinis.lt skaitytojai K. Nacickaitei skyrė 24 proc. balsų, kurie leido aplenkti pastaruosius dvejus metus dominavusią Gintarę Petronytę (21 proc.).

„Visą laiką norisi, kad tave įvertintų, todėl kažkiek ir tikėjausi, – paklausta, ar titulas jai buvo netikėtas, prisipažino mergina. – Bet labai malonu, kad įvertina mano įdėtą darbą.“

Visgi nepaisant puikių rezultatų Turkijoje vasarą gynėja nusprendė šiltąją kraštą iškeisti į atšiauriąją Rusiją ir su Maskvos „Dynamo“ klubo vadovais sukirto rankomis dėl metų trukmės sutarties.

„Gerai, kad nebesu Turkijoje, kai ten dabar tokie incidentai vyksta, – šyptelėjo Kamilė. – Bet jau reikėjo pakeisti aplinką – trejus metus buvau Turkijoje, o ir atsirado pasiūlymas vykti į Rusiją. Iš pradžių nenorėjau, bet pasiūlymas buvo geras, be to, dar Maskva – tai kodėl gi ne?

Komandoje puiki atmosfera, turime gerų legionierių – visos dalijamės kamuoliu. O sąlygos – labai geros: mumis rūpinasi profesionaliai, esame aprūpintos nuo pačių minimaliausių dalykų – nėra išvis kuo skųstis.“

Ir panašu, kad šios sąlygos K. Nacickaitei leidžia mėgautis krepšiniu, demonstruojant aukščiausios klasės žaidimo lygį: EEWBL čempionate gynėja pelno po 15, o Rusijos lygoje – po 15,5 taško. Tiesa, „Dynamo“ ekipa tarp 11 komandų rikiuojasi tik šešta.

„Stipriausia Europos moterų krepšinio lyga vis dar vadinčiau Turkijos čempionatą. Pačios turkės už ruses yra silpnesnės, tačiau Turkijoje leidžiama registruoti daugiau legionierių, todėl ir lyga yra stipresnė. Bet Rusijos čempionatas būtų antroje vietoje“, – pasakojo mokslus JAV baigusi ir nuo 2012 metų svetur rungtyniaujanti Kamilė.

Gimtinėje ji viešės visą savaitgalį ir dar sužais dvejas EEWBL trečiojo turo rungtynes: šeštadienį nuo 18 val. lietuvė grumtis prieš Vilniaus „Kibirkštį“, o sekmadienį nuo 16 val. – prieš Minsko „Horizont“ krepšininkes.

Maskvos "Dynamo" krepšininkės (EEWBL nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)