Pats maloniausias jausmas sporte – iškovoti titulą. Jo mes nusipelnėme – visos savaitės metu atrodėme gana solidžiai ir tai parodo mūsų pergalė solidžiu skirtumu.
Šarūnas Jasikevičius

Kibioje „Žalgirio“ gynyboje strigę panevėžiečiai pirmus taškus pelnė tik prabėgus pusketvirtos minutės, o po pirmo ketvirčio atsiliko 10:18. Visgi antrajame „Lietkabelio“ žaidėjai apsiprato ir ėmė lengviau rinkti taškus, o šeimininkams svečių pristabdyti nepadėjo net Šaro pastabos per minutės pertraukėlę – iš vidutinio nuotolio pataikęs Benas Madgenas, pirmą kartą išvedęs Panevėžio ekipą į priekį, rankų mostais ragino savus sirgalius (32:33).

Bet tai buvo vienintelis ir labai trumpas momentas, kai „Lietkabelis“ džiaugėsi pranašumu. Švieslentėje dar kartą buvo užsidegę lygūs skaičiai 36:36, tačiau tuomet žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą – po Egdaro Ulanovo tritaškio komandas jau skyrė 9 taškai (45:36).

Minutės pertraukėlės paprašęs Kazys Maksvytis teisėjams išdėjo viską, ką galvoja ir už tai buvo nubaustas technine pražanga. „Žalgiris“ už šią dovanėlę „atsidėkojo“ taikliu baudos metimu ir tritaškiu (49:36).


Nuo tos akimirkos Kauno ekipa iniciatyvos iš savo rankų nebepaleido – didžiąją likusio laiko dalį dviženklę persvarą išlaikė šeimininkai užtikrintais žingsniais artėjo prie triumfo. Galutinius du vinis mače įkalė Artūras Milaknis – likus žaisti 4:37 sek. „Žalgiris“ pirmavo jau net 18 taškų skirtumu (78:60). Finalinis teisėjų švilpukas paskelbė apie tai, ko daugelis ir tikėjosi – Karaliaus Mindaugo taurė lieka Kaune.

„Pats maloniausias jausmas sporte – iškovoti titulą. Jo mes nusipelnėme – visos savaitės metu atrodėme gana solidžiai ir tai parodo mūsų pergalė solidžiu skirtumu“, – pademonstruotu pajėgumu džiaugėsi Šaras.

„Didžiausias skirtumas nuo pernai metų – mūsų metikai. Pirmą pusę nežaidėme blogai, tiesiog nieko nepataikėme. Tai ir nervai mus išmušė iš ritmo – pasipylė psichologinės klaidos, todėl juos paleidome. Bet antroje pusėje mums tapo lengviau, nes pataikėme“, – dvi visiškai skirtingas mačo puses komentavo 40-metis treneris.

Jis laimėtą taurę iš Pauliaus rankų paėmė pirmasis, o po garbės rato ant parketo ją vėl susigrąžino ir stipriai apsikabinęs atnešė į rūbinę.

Visgi iki šio tikslo Šarui ir jo auklėtiniams teko nužygiuoti ne patį lengviausią kelią – panaudodami net imtynių veiksmus kauniečiai grūmėsi prieš komandą, kuri juos šiemet įveikė jau net dukart.

Būtent tai į akistatą įpūtė papildomos intrigos: nuo pat pirmųjų akimirkų abiejų komandų žaidėjai tiesiog kunkuliavo – vos po minutės už per daug emocingą reakciją į teisėjo skirtą pražangą dar ir techninę nuobaudą užsidirbo Leo Westermannas.

Ant parketo taip pat netruko ir kovos dėl kiekvieno centimetro: buvo daug susistumdymų, grumtynių ir... nešvaraus žaidimo, kurį dar prieš finalą minėjo Š. Jasikevičius.

Kovojant dėl kamuolio po krepšiu besistumdęs Simas Galdikas alkūne stuktelėjo Antanui Kavaliauskui per galvą, o šis susinervinęs pastūmė varžovą – abu buvo nubausti nesportinėmis pražangomis. Bet tai jų neapramino – krepšininkus išskyrė komandų draugai, o jie patys dar apsikeitė riebiomis replikomis.

„Teisėjams buvo labai sunkios rungtynės. Kiekvieną kartą, kai žaidime prieš Panevėžį, bus panašiai – jie yra kovotų komanda, todėl kito kelio kovoti su jais nėra“, – neeilines grumtynes komentavo žalgiriečių vairininkas.

Jas šį kartą kontroliuoti bandė visi trys geriausi Lietuvos reitingo teisėjai: Tomas Jasevičius (1), Jurgis Laurinavičius (2) ir Gytis Vilius (3).

„Teisėjų darbo nesinori vertinti – jie bandė fiksuoti tuos kontaktus, gal tik nesigavo lygiai jų fiksuoti. Vienoje aikštės pusėje buvo leidžiama žaisti kiečiau, kitoje buvo fiksuojami ir mažesni kontaktai. Pirmoje pusėje tai leido jiems išsilaikyti rungtynėse.

O antroje pusėje jie panaudojo kontaktą, į kurį mes nesureagavome, kas mus išmušė iš vėžių. „Žalgiris“ laimėjo pelnytai“, – konstatavo K. Maksvytis.

Keturias LKF taurės savo trofėjų kolekcijoje turintis „Žalgiris“ Karaliaus Mindaugo vardo trofėjų laimėjo pirmą kartą – praėjusiais metais finale nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“. Tuo metu „Lietkabelis“ anksčiau išvis nė sykio nėra patekęs į taurės varžybų finalo ketvertą.

Nugalėtojams atiteko 40 tūkst., o sidabru pasipuošusiems panevėžiečiams – 25 tūkst. eurų čekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)