Iškentęs išvykų ruožą – visus tris pirmus mačus „Lietuvos rytas“ žaidė svečiuose – sostinės klubas „Siemens“ arenoje ėmė skinti pergales.

Paeiliui nurungti buvo Fuenlabrados „Montakit“ (Ispanija), Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ir Bilbao „Basket“ (Ispanija) krepšininkai.

Kas padėjo Lietuvos atstovams išlyginti pergalių ir pralaimėjimų balansą, neminint namų sienų?

T. Pačėsas teigia dabar galintis pasitikėti daugiau krepšininkų nei sezono pradžioje. Ir treneris turi omenyje ne prieš dvi savaites klubą papildžiusį naują įžaidėją Joshą Akognoną, kuriam, pasak T. Pačėso, dar reikia labiau pasistengti ginantis.

„Mes nuo pradžių kovojome, bet pastarosiomis savaitėmis į tą kovą įsitraukė daugiau žaidėjų, pasiekusių tinkamą sportinę formą. Dėl to galiu juos ilgiau laikyti aikštėje ir taip suintensyvinti rotaciją. Namuose tikrai neblogai žaidžia Rokas Giedraitis, smarkiai formą pagerino Corey Fisheris. Artūras Gudaitis demonstruoja stabilų žaidimą, Adamas Lapeta, Drew Gordonas, Artūras Jomantas, Deividas Gailius – visi dabar yra produktyvūs ir naudingi“, – vardijo specialistas.

„Nesureikšminame pergalių, neskaičiuojame, kiek rungtynių iš eilės laimėjome. Tiesiog kiekvienas atliekame savo darbą – jokio atsipalaidavimo, „pasikėlimo“ komandoje tikrai nėra“, – pridūrė puolėjas D. Gailius.

Jei „Lietuvos rytui“ trečiadienio mačas su ALBA gali atnešti garantuotą kelialapį į kitą etapą, vokiečiai turi dar svaresnių priežasčių plėšytis iš paskutiniųjų.

Berlyno ekipa žais paskutines rungtynes pirmame Europos taurės etape ir pralaimėjusi rizikuotų likti B grupės dugne – tai reikštų ankstyvą tarptautinio sezono pabaigą.

„ALBA atvažiuos kautis iš visų jėgų. Manau, bus žiauri kova“, – pripažįsta T. Pačėsas.

Prieš mėnesį Vokietijos sostinėje vykusioje tarpusavio dvikovoje kautynės buvo būtent tokios – prireikė net dviejų pratęsimų, kol šeimininkai palaužė svečius rezultatu 124:115.

124 praleisti taškai – visų laikų klubo antirekordas Europoje. Nepaisant to, griežtumu garsėjantis ir žaidėjų treniruotėse negailintis T. Pačėsas po šio mačo bausmių dėl skylėtos gynybos nesigriebė.

„Ekspertai tada rašinėjo, kiek daug taškų praleidome, bet nepaminėjo, kad po keturių kėlinių ALBA jų buvo įmetusi 92. Taip, per papildomas 10 minučių praleidome labai daug, ir tai sugadino bendrą statistiką. Bet tai nereiškia, kad nesigynėme. Žaidėme neblogas rungtynes, neblogai puolėme“, – auklėtinius teisino treneris.

Vis dėlto niekas nepuolė taip galingai kaip Elmedinas Kikanovičius. ALBA vidurio puolėjas iš Bosnijos ir Hercegovinos surinko net 33 taškus.

„Tai buvo turbūt vienintelis atvejis man dirbant „Lietuvos ryte“, kuomet vienas žaidėjas, rungtyniaujantis nugara į krepšį, taip skaudžiai nubaustų. Į tai atsižvelgsime atsakomosiose rungtynėse, taip pat į Peytono Sivos žaidimą du prieš du su vienu iš aukštaūgių“, – pagrindinius akcentus dėliojo T. Pačėsas.

Rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir ALBA vyks trečiadienį, nuo 19.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)