32 taškai ir 7 rezultatyvūs perdavimai – tokia buvo D. Logano statistika pirmose oficialiose rungtynėse vilkint „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

Ji dar įspūdingesnė dėl to, kad įžaidėjas „Nevėžio“ gynybą terorizavo tik antrame ir trečiame kėliniuose. Pradžioje sostinės klubo naujokui prireikė laiko suderinti taikiklį, o pabaigoje jo metimų „Lietuvos ryto“ strategui Tomui Pačėsui nebereikėjo – svečius iš Kėdainių vilniečiai pranoko 89:70.

Lengva pergalė? Tik D. Logano dėka.

Trečio kėlinio pradžioje priekyje dar buvo „Nevėžis“, bet įsismarkavęs amerikietis varžovų aikštės pusėje nepaliko akmens ant akmens.

„Pralaimėjome ne rungtynes – pralaimėjome trečio kėlinio penkias minutes. O po to likviduoti tokį deficitą žaidžiant su „Lietuvos rytu“ beveik neįmanoma“, – teigė Kėdainių klubo vyriausiasis treneris Paulius Juodis.

Ir nusilenkė naujajam Vilniaus ekipos lyderiui.

„Vienareikšmiai galvoju, kad D. Loganas – geriausias šio sezono pirkinys visoje lygoje. Jis sutvarkė visus reikalus vilniečiams“, – sakė specialistas.

Anksčiau laiko išblėsusi rungtynių intriga apribojo D. Logano žaidimo minutes. Bet ant parketo jis vis tiek lakstė 28 min.

Anksčiau – rungtyniaudamas T. Pačėso treniruotame Gdynės „Asseco Prokom“ klube ar Lenkijos, kurios pilietybę gavo 2009 metais, rinktinėje – įžaidėjas be ypatingų pastangų galėdavo be keitimų sužaisti ir visas rungtynes. Net kelias iš eilės.

Ir T. Pačėsas tiki, kad D. Loganas dar nepaseno.

„Aš gerai žinau šį žaidėją, jis turi unikalių genetinių savybių. Manau, tie žiūrovai, kurie sėdi už mūsų atsarginių suolo, labai stebisi, kai pažaidęs dešimt minučių D. Loganas grįžta net nesuprakaitavęs. Manau, tai – genetika. Aišku, be reikalo jo varginti nenoriu, ieškosiu galimybių pasaugoti. Jų bus daugiau, kai atvyks dar vienas įžaidėjas. Laukiame jo“, – kalbėjo T. Pačėsas.

„Lietuvos rytas“ dar neatsižadėjo plano sustiprinti ekipą papildomu gynėju. Tuomet, pasak trenerio, ir kitiems krepšininkams rungtyniauti bus žymiai paprasčiau nei dabar.

„Grupei žaidėjų reikia nuolat keisti pozicijas. Suprantu, kad jiems dėl to sunku iki galo perprasti derinius, pažinti situacijas, žinoti, kur geriausia būtų atsidurti“, – stringantį žaidimą bandė paaiškinti T. Pačėsas.

Vis dėlto plyšys tarp D. Logano ir kitų klubą papildžiusių naujokų pajėgumo kol kas bado akis.

Gynėjas Corey Fisheris ir du sunkieji krašto puolėjai Drew Gordonas bei Kenny Kadji greta D. Logano atrodo tarsi žilvičiai, išdygę prie ąžuolo.

O du pastaruosius ketvirtadienį sugėdino ir tiesioginis oponentas „Nevėžio“ gretose Justas Sinica, smeigęs 5 iš 7 tritaškių ir surinkęs 23 taškus.

„Sunkiojo krašto pozicijoje šiandien mūsų naujokai absoliučiai nefunkcionavo. Ypač gindamiesi prieš J. Sinicą, kuris išgyveno tikrą renesansą – ateityje ieškodamas darbo galės visiems siųsti šių rungtynių vaizdo įrašą. Viskas jiems buvo apie Justą pasakytą, bet jie nelabai suprato, apie ką mes kalbame. Juos turėjo pavaduoti Artūras Jomantas, kuris sužaidė labai solidžiai“, – auklėtinių pasirodymą komentavo T. Pačėsas.

Tiesa, vadinti legionierių riboto meistriškumo žaidėjais jis neskuba.

„D. Gordonas jau parodė, kad bus mums labai naudingas kovodamas dėl atšokusių kamuolių ir išnaudodamas savo fizinę jėgą po krepšiu. Jis – darbštus „juodasis arkliukas“, dėl to jį ir įsigijome. K. Kadji yra gan nestabilus žaidėjas, stengiamės tai pakeisti. Šiandien per 22 minutes jis atkovojo vieną kamuolį – to mums tikrai neužtenka. C. Fisheris? Jam trūksta fizinio pasiruošimo. Bet jis pastaruoju metu sunkiai dirbo, todėl sportinę formą įgauti turėtų vėliau. Man patinka tai, kad iki šiol jis nedaro daug klaidų. Bandysime jiems visiems padėti atsiskleisti“, – dėstė T. Pačėsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)