12690 sirgalių palaikomi žalgiriečiai mačą pradėjo pirmaudami 7:6, bet tuomet pralaimėjo atkarpą net 0:14 ir po tokio nokdauno kaip reikiant išsimušė iš ritmo – puolime net nepavykdavo susikurti patogių metimų, o gynyboje atsivėrė tokios skylės, kad varžovai į Lietuvos čempionų krepšį vieną po kito siuntė tai tritaškius, tai galingai krоvė iš viršaus.

„Leidome varžovams pajausti kraujo skonį ir tada juos sustabdyti buvo labai sunku. Vėliau per negaliu stengėmės susigrąžinti tuos 27 taškus – momentais neblogai pavyko, bet vėliau ir jėgos išseko“, – priežastis aiškinti bandė R. Seibutis.

Vienu metu jau atrodė, kad „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai išvys stebuklą – trečio kėlinio pabaigoje po Olivier Hanlano dvitaškio skirtumas ištirpo iki 9 taškų. Iškart pasikeitė ir atmosfera – švilpimus pakeitė griausmingos ovacijos.

Bet tai buvo viskas, ką Gintaro Krapiko auklėtiniams pavyko išspausti – viena rezultatyviausių Eurolygos komandų atsakė eiline atakų banga, kuri nuplovė bet kokias kauniečių viltis. Akistata baigėsi skaudžiu pralaimėjimu – 68:89.

„Šios rungtynės buvo labai svarbios, bet nepavyko laimėti, todėl turėsime susikaupti ir atiduoti viską, kad pergalės būtų pasiekiamos ir išvykoje“, – rankų nuleisti neketino R. Seibutis.

Dvikova su „Laboral Kutxa“ kiek priminė mačą Krasnodare, kai „Žalgiris“ atrodė vangiai ir nė iš tolo neprilygo „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkams (50:80). Tuomet prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad dėl ligos žaisti negali Mantas Kalnietis.

Grįžęs į Lietuvą G. Krapikas pripažino, kad tokios naujienos kaip reikiant išbalansavo komandą. Bet juk ir TOP-16 starto išvakarėse lyg perkūnas iš giedro dangaus atskriejo žinia apie Roberto Javtoko traumą.

„Nežinau, čia jau spėlionės“, – ar tai paveikė komandą, atsakyti negalėjo R. Seibutis.

Jis, kaip ir R. Javtokas bei V. Lipkevičius viską stebėjo kaip žiūrovai, bet arčiausiai sugrįžimo į aikštelę kol kas yra tik R. Seibutis. Europos vicečempionas jau pradėjo treniruotis su komanda, bet dar tiksliai nežino, kada žengs ant parketo – viskas priklauso nuo savijautos.

„Kai tik būsiu pasiruošęs, iškart stengsiuosi padėti. Aišku, kažkiek laiko sugrįžti į formą tikrai reikės. Bet nuo traumų niekas nėra apsaugotas, o ją gavus – sezonas nesustoja. Reikės prisitaikyti ir, manau, greitu metu viskas bus gerai“, – neabejojo gynėjas, kairės rankos bevardį pirštą susilaužęs gruodžio 6 dienos rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Kol R. Seibutis laukia sugrįžimo dienos, gynėjų grandyje atsiradusia spraga sėkmingai naudojasi Martynas Pocius. Iki tol dažniau atsarginių žaidėjų suolelį šildydavęs 29-erių vilnietis per paskutines trejas Eurolygos rungtynes vidutiniškai žaidė 25 minutes ir pelnė 9,3 taško.

„Aš džiaugiuosi, jeigu tik mano trauma padėjo kažkam atsitiesti ir geriau sužaisti. Mes turime bendrą tikslą, todėl kol laimėsime, tol nebus svarbu nei kas žaidžia, nei kas kiek taškų įmeta“, – į neakivaizdžią konkurenciją ranka numojo R. Seibutis.

Be „Žalgirio“ ir „Laboral Kutxa“ komandų F grupėje dar varžosi Madrido „Real“, „Barcelona“, Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Bambergo „Brose Baskets“ klubai.

Su pastaruoju G. Krapiko auklėtiniai jėgas išbandys sausio 7 dieną (ketvirtadienį) išvykoje. Bet kad nebus lengva rodo ir tai, kad Vokietijos čempionai Madride „Real“ krepšininkams nusileido tik pačioje mačo pabaigoje – 79:82.

„Juk čia TOP-16 etapas – jau nebėra nei silpnų varžovų, nei lengvų rungtynių. Visi galvojo, kad „Laboral Kutxa“ yra už mus silpnesnė, bet visi matėme, kaip gerai jie žaidžia“, – tiesai į akis stoti nebijojo R. Seibutis, suabejojęs, ar kitoje grupėje žalgiriečiams būtų kur kas lengviau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)