Antrame mače prieš Atlantos „Haws“ NBA vicečempionai pataikė net 25 tritaškius iš 45 bandymų ir taip pagerino lygos rekordą. Tokie skaičiai kaip reikiant išgąsdino „Raptors“ vairininkai, todėl kanadiečiai darė viską, kad išvengtų toliašaudžių bombų.

Ir šiuos šūvius pavyko pristabdyti: „Cavs“ žvaigždės realizavo 7 tolimus metimus iš 20. Bet įžvelgę didesnę skylę po „Raptors“ krepšiu, varžovai ėmė naudoti kitą taktiką – LeBronas Jamesas ir Kyrie Irvingas aštriais reidais draskė Toronto ekipos gynybą bei savo atakas užbaigdavo lengvais metimais iš po krepšio.

„Tai labai demoralizuoja. Taip, mes norime iš jų atimti vieną stiprybę, bet nenorime atverti jiems viso stiklainio su sliekais, kad jie galėtų lengvai pelnyti taškus iš po krepšio. Turime būti labiau disciplinuoti ir suprasti, iš kur turi ateiti pagalba, kaip dvigubinti gynybą ar kaip užsiimti poziciją po krepšiu.

Dar kartą pasikartosiu – jeigu atimsi iš varžovų tritaškius, bet nesisaugosi, tuomet jie tau primes metimų iš po krepšio. Štai čia ir turime atrasti balansą – tai bus raktas šioje serijoje. Reikia prisitaikyti, nes ši komanda žaidžia kitokį žaidimą nei Majamis ar Indiana“, – kaltę už nepasiteisinusią taktiką prisiėmė „Raptors“ strategas.

41 tikslus dvitaškis iš 74 mėginimų ir net 55,4 proc. taiklumas – taip be didesnio vargo taškus rinko „Cavaliers“. Negana to, šeimininkai lygiai taip pat dominavo po krepšiais – atkovojo 45 kamuolius, kai „Raptors“ – vos 23.

Toronto ekipa turėjo verstis be 213 cm ūgio Jono Valančiūno pagalbos, be to, jos varžovai turėjo net savaite daugiau poilsio. Galbūt taip būtų galima paaiškinti tokią didžiulę spragą?

Vis tik D. Casey neketino teisintis, sugėrė visą kritiką ir ruošėsi atsakomajam smūgiui antrame serijos mače.

„Jie buvo šviežesnė, greitesnė komanda, bet tai tebuvo pirmosios rungtynės – serija dar tikrai nebaigta. Taip, rezultatas yra gėdingas, bet tai tik vienerios rungtynės“, – ginklų nesudėjo „Roplių“ galva.

„Turime kiečiau grumtis po krepšiu ir užsiimti pozicijas, o kai jie prameta tritaškius, gynėjai turi nusileisti žemyn ir susirinkti atšokusius kamuolius“, – pastabas savo auklėtiniams dėl itin prastos kovos dėl atšokusių kamuolių dalijo D. Casey.

Ir į jas „Raptors“ žaidėjai, ypatingai Bismackas Biyombo, kuris per 31 minutę atkovojo vos 4 kamuolius, turi reaguoti kuo greičiau. Kodėl? Nes pagrindinis centras J. Valančiūnas antrame serijos mače dar tikrai negalės užkamšyti spragos po krepšiu.

Anot reporterės Doris Burke, Kanados klubo vadovai 24-erių lietuvį išvysti ant parketo viliasi anksčiausiai kitą savaitę. Bet tuomet jau bus sužaisti net trys serijos mačai, todėl jeigu „Raptors“ atsiliks 0-3, veikiausiai JV taip ir neišbandys savo jėgų konferencijos finale.

Centras iš Utenos vis dar gydosi čiurnos traumą, kurią patyrė prieš 11 dienų (trečioje akistatoje su Majamio „Heat“).

Atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo.

Likusių serijos rungtynių tvarkaraštis:

2 rungtynės – Klivlande gegužės 20 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
3 rungtynės – Toronte gegužės 22 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Toronte gegužės 24 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Klivlande gegužės 26 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
6 rungtynės* – Toronte gegužės 28 d. 3.30 val. Lietuvos laiku
7 rungtynės* – Klivlande gegužės 30 d. 3.30 val. Lietuvos laiku

* – jei prireiks

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)