„Paskutinį kartą „Siemens“ arenoje lankiausi jau senokai, dabar turiu nemažai veiklos“, – šyptelėjo specialistas, oficialiai „Lietuvos ryto“ komandos svetainei bcvilnius.lt atskleidęs pergalių receptą bei pakomentavęs po ilgos pertraukos į aikštę sugrįžusio vidurio puolėjo Egidijaus Mockevičiaus žaidimą.

– Ar matote „Lietuvos ryto“ ekipoje potencialių kandidatų į mūsų šalies nacionalinę komandą?

– Juos renka vyriausias treneris. Įdomu stebėti patį žaidimą, rungtynes. Dabar turbūt ne laikas ieškoti kandidatų.

– Kokį įspūdį paliko rungtynės su „Zenit“?

– Pirmi du kėliniai buvo skirtingi. Pirmasis susiklostė neblogai ir gynyboje, tačiau antrajame ketvirtyje komanda padarė kelias kvailas klaidas gynyboje, kai nesusikalbėjo žaidėjai. „Lietuvos rytas“ praleido daug lengvų taškų, o „Zenit“ pajuto žaidimą. Todėl rezultatas ir pasikeitė.

– Esate ekipos legenda. Kaip vertinate šį pusmetį klube, rezultatus, permainas organizacijoje, žaidėjų tarpe?

– Nenorėčiau vertinti, nes norint kažką daugiau pasakyti, reikėtų būti komandos viduje ir žinoti visus niuansus. Visi matome permainas ir kas vyksta. O ar jos išeis į naudą, parodys laikas, bet jei įvyko tokios permainos, matyt, jau pribrendo laikas.

– Ką galėtumėte pasakyti apie po sunkios traumos atsigavusio E. Mockevičiaus žaidimą?

– Jis atrodo neblogai. Atsižvelgiant į tai, kad puolėjas neseniai sugrįžo į aikštelę ir daug nežaidęs. Egidijus turi jėgos kovojant po krepšiais, renkasi kamuolius. E. Mockevičius tikrai neblogai įsiliejo į „Lietuvos ryto“ žaidimą. Manau, kad ateityje bus dar geriau, kai jis pajus žaidimą. Nėra lengva po ilgo laikotarpio rungtyniauti, tačiau žaidėjas tikrai nepasimeta aikštėje.

– Per savo karjerą esate triumfavęs ne viename čempionate. Išduokite paslaptį, ko reikėtų ekipai, norint tapti čempione?

– Komandoje tarp žaidėjų, trenerių bei visoje organizacijoje turi vyrauti gera atmosfera. Reikia atsiduoti kiekvienose rungtynėse ir kovoti iki galo, nežiūrint į priešininką. Toks turi būti ekipos mentalitetas, nesvarbu, prieš kokio lygio varžovą tenka rungtyniauti. Nereikia laukti kažkokių svarbių rungtynių, reikia atiduoti visas jėgas kiekviename mače.

– Ar matote šiuos bruožus „Lietuvos ryto“ komandoje?

– Nežinau, kokia šiuo metu yra atmosfera ekipoje viduje, tačiau matau, jog žaidėjai norą turi.

– Rokas Giedraitis interviu metu sakė, kad atmosfera komandoje yra „superinė“.

– Puiku, vadinasi vienas dalykas jau yra. Norą taip pat matau, bet trūksta geresnio trenerių sumanymų išpildymo. Galbūt reikėtų daugiau susikaupimo aikštelėje, nes kartais susiklosto situacijos, kurios turėtų būti kitaip įgyvendinamos.

Tikiuosi, kad ateityje žaidėjai supras, kad kiekvienas taškas yra svarbus, nežiūrint į tai, kokiu atstumu esi atsiplėšęs nuo varžovo. Kaip ir minėjau, kad išsiugdžius mentalitetą, kad turi kovoti dėl kiekvieno kamuolio, apsiginti, tau vėliau tai įaugs į kraują ir taip žaisi kiekvienoje situacijoje. Pirmaujant 9-10 taškų negalima nė sekundei atsipalaiduoti, turi toliau daryti tą patį – tegul skirtumas pasiekia 15-20 taškų ribą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)