Prieš rungtynes su „Brose Baskets“ ekipa „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje pirmąjį sykį šiame sezone mintimis dalinosi komandos naujokas amerikietis Jerome‘as Randle‘as ir po pėdos operacijos sveikstantis ir sugrįžimui į aikštę besiruošiantis Vytenis Lipkevičius.

Amerikietis J. Randle‘as praėjusį sekmadienį debiutavo „Žalgirio“ klube Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse Pasvalyje su vietos „Pieno žvaigždžių“ komanda. Naujokas surengė puikaus debiuto vertą pasirodymą – pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, krepšininkas savo rezultatų neaukštino.

„Mano pasirodymas rungtynėse šiek tiek išmušė komandos draugus iš įprasto žaidimo ritmo. Dar gerai nežinau visų komandos derinių. Turėjome nuo pat pradžių kurti tarpusavio ryšius rungtynių metu ir šiek tiek pristabdžiau komandos žaidimą. Tiesa, iškovojome pergalę ir tai svarbiausia. Manau, kad galiu žaisti dar geriau. Bėgant laikui stengsiuosi tai pademonstruoti“, – kalbėjo J. Randle‘as.

Artėjant antrajai akistatai šiame sezone su „Brose Baskets“, krepšininkas aiškina nesijaudinantis prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes savo karjeroje. Eurolygos turnyro krikštą gausiančiam krepšininkui svarbiausia toliau sėkmingai mokytis komandos derinių bei įgyvendinti trenerio sumanymus aikštėje. Anot J. Randle‘o, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius nori, kad naujasis ekipos narys taptų komandos žaidimo ašimi.

„Treneris nori, kad būčiau komandos lyderis. Nori, kad puolime kontroliuočiau kamuolį ir jį skirstyčiau komandos draugams, kurie gali užbaigti išpuolius sėkmingai. Treneris mano, kad turėčiau vadovauti žaidimui, tai yra – kontroliuočiau rungtynių tempą bei tapčiau lyderiu rungtynėse“, – apie savo atsakomybes artėjančiame Eurolygos mače pasakojo žalgirietis.

Savo ruožtu spalio mėnesį pėdos traumą patyręs Vytenis Lipkevičius gyvena kitomis mintimis nei J. Randle‘as. Jau su komanda treniruotėse dirbantis 26-erių metų 198 cm ūgio žaidėjas sugrįžimo į aikštę laukia artimiausiu metu, tačiau, anot krepšininko, tai priklausys ne vien nuo paties žalgiriečio norų.

„Po truputį bandau prisijungti prie komandos. Tas sugrįžimas vyksta lėčiau nei man pačiam norėtųsi, tačiau po operacijos nenoriu skubinti įvykių. Praėjusią savaitę pradėjau sportuoti su komanda ir vis didinu krūvį. O kada įvyks sugrįžimas priklauso nuo galutinio trenerių ir gydytojų verdikto“, – teigė V. Lipkevičius.

Iš šalies stebėjęs savo komandos draugų pasirodymą viso sezono metu V. Likpevičius mano, kad Bamberge pralaimėtų rungtynių (63:96) klaidų „Žalgiris“ rungtynėse penktadienį nekartos. Krepšininkas tikisi, kad žalgiriečiai pasieks saldų revanšą ir iškovos antrąją pergalę Europos TOP-16 etapo „mirtininkų“ F grupėje.

„Bamberge sužaidėme vienas prasčiausių rungtynių šiame sezone. Tiesiog, manau, penktadienio mačo scenarijus bus visiškai kitoks. Pastaruoju metu rungtyniaujame kitaip, žaisime namuose ir norime atsirevanšuoti“, – kalbėjo kaunietis.