Titulą ginantys žalgiriečiai 90:67 pranoko Prienų-Birštono „Vytautą“, nors du kėlinius prieniškiai brandino sensaciją, panašią į 2014 metų akibrokštą, kuomet taurės turnyro pusfinalyje jie nukarūnavo tą patį „Žalgirį“, o finale palaužė ir Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Pirmoje rungtynių dalyje „Vytauto“ krepšininkai varė į neviltį varžovus patentuotu į „Siemens“ areną sugrįžusio buvusio „Lietuvos ryto“ stratego Virginijaus Šeškaus krepšiniu.

Prienų-Birštono atstovai nesidrovėdami svaidė tritaškius, pataikydami kas antrą (7/15 – 47 proc. taiklumas). Vien netikėtai puolimo lyderiu virtęs Paulius Ivanauskas įrideno keturis tolimus metimus ir surinko 16 taškų, o Laimonas Kisielius (20 tšk. per 20 min.) įsigudrino tritaškį įmesti nuo lentos.

„Praleidę keletą metimų iš fantastikos srities pradėjome nebepasitikėti savo jėgomis“, – pripažino „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Maža to, „Vytauto“ ekipa puikiai tvarkėsi ir po savuoju krepšiu dvigubindama gynybą prieš ūgio persvaros neišnaudojusią „Žalgirio“ priekinę liniją. Todėl kauniečiams neliko nieko kito kaip bandyti laimę iš tolimesnių distancijų. Tik tai daryti Š. Jasikevičiaus auklėtiniams sekėsi kur kas prasčiau nei jų oponentams (4/14 tritaškių).

Netrukdė „Vytautui“ ir tai, jog išvakarėse susižeidę Vaidas Čepukaitis bei Vilmantas Dilys rungtynes sekė nuo atsarginių suolo. Pirmą keitimą V. Šeškus atliko tik pirmo kėlinio pabaigoje ir toliau vertėsi vos septyniais krepšininkais.

Ir tokios kuklios kuopos pakako, kad prieniškiai įpusėjus mačui pirmautų 40:39. Skirtumą „Žalgiriui“ pavyko sumažinti tik po to, kai Š. Jasikevičius priėmė V. Šeškaus žaidimo sąlygas ir aikštėje laikė žemą penketą, kuriame vidurio puolėju virto 203 cm ūgio Siimas-Sanderis Vene.

„Niekaip nesugebėjome įvesti kamuolio Ianui Vougioukui po krepšiu, negalėjome išnaudoti didžiulio ūgio pranašumo. Nemėgstu žaisti netradiciniais penketais, daryti kažką tokio, ko nerepetuojame per treniruotes. Bet šiandien to reikėjo. Rytoj jau žaisime kitaip, tačiau dabar turėjome daryti tai, kas duoda geresnį rezultatą. Taip jau būna žaidžiant su „Vytautu“. Tai – labai specifinė komandai, ir ruoštis dvikovoms su ja reikia specifiškai. O laiko mes neturėjome“, – įvykius pirmoje akistatos dalyje komentavo Š. Jasikevičius.

Vis dėlto po didžiosios pertraukos parako „Vytautui“ jau ėmė stigti. Trečiame kėlinyje „Žalgiris“ dar akivaizdžiai nedominavo, bet ketvirtąjį laimėjo 27:13.

Prieniškiams kirto ne tik jėgų stygius, bet ir lyderių pražangos.

„Gindamasis turėjau stovėti kaip stovelis, – vaizdžiai situaciją apibūdino tris pražangas greitai susirinkęs L. Kisielius. – Po dviejų kėlinių buvome apimti lengvos euforijos, viskas sekėsi, bet antroje pusėje baterija nusėdo. O dar „Žalgiris“ pradėjo pataikyti.“

Kauniečiai išties suderino taikiklius. Jei iki didžiosios pertraukos net gynėjai šaudavo pro šoną nedengiami, per likusį laiką tritaškių pataikymo procentą „Žalgiris“ sugebėjo pakelti iki 42 (11/26) ir pagal šį rodiklį netgi pranoko priešininkus. Regis, išsisklaidė ir dvejonės, kurios iš pradžių pastebimai kaustė atakuoti nesiryžtančius Š. Jasikevičiaus auklėtinius. Pasirodo, prie to pokalbio rūbinėje metu ranką pridėjo ir pats specialistas.

„Kvaila, kad treneriui reikia raginti daugiau mesti daugiau, taip neturėtų būti“, – pripažino E. Ulanovas.

„Už daug ką galiu prisiimti atsakomybę, bet už žaidėjų nenorą mesti – ne, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Bet šiandien mes jau pataikėme, procentas buvo geras. Nors rašote, kad „Žalgiryje“ nėra metikų, šiandien mūsų pataikymu esu patenkintas.“

Ir V. Šeškus pabrėžė kauniečių po pertraukos iš toli paleistų strėlių svarbą, tritaškį pavadindamas vienu kertinių krepšinio elementų.

„Trečiame kėlinyje jie pataikė tris iš eilės. Pažiūrėkite, ką tai davė. Komanda užsivedė, pakilo ant bangos. Manau, tritaškis yra labai svarbus.

O mums svarbiausia, kad iki trečio kėlinio vidurio išlaikėme intrigą, žiūrovams nebuvo nuobodu, jie galėjo tikėtis sensacijos. Vis dėlto televizija, dėmesys – norėjosi garbingai kovoti“, – sakė „Vytauto“ vairininkas.

Ar kova būtų virusi ilgiau, jei ilgesnis būtų ir prieniškių atsarginių suolas?

„Galbūt. Jei būtume turėję savo „centrus“, gal būtų pavykę laimėti. O gal ir ne – tuomet ir „Žalgiris“ galbūt kitaip būtų atrodęs“, – pečiais patraukė L. Kisielius.

Primename, kad penktadienį taurės turnyro ketvirtfinalyje „Žalgiris“ 77:64 pranoko Kėdainių „Nevėžį“, o „Vytautas“ 88:86 išplėšė pergalę prieš Utenos „Juventus“.

Sekmadienį finale žalgiriečiai susitiks su „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ poros laimėtojais. „Vytauto“ laukia rungtynės dėl trečios vietos.

Taurę iškovojusiai komandai atiteks ir 40 tūkst. eurų piniginė premija, finalininkai gaus 25 tūkst., trečios vietos laimėtojai – 15 tūkst., o ketvirtoje pozicijoje likęs klubas tenkinsis 10 tūkst. eurų.

Š. Jasikevičiaus, E. Ulanovo ir V. Šeškaus komentarai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)