Š. Jasikevičius prieš išvyką į Ispanijos sostinę teigia, kad pavyko įdiegti šiek tiek naujovių į žaidimą. Treneris kelis kartus pabrėžė, kad svarbiausia šiuo metu pagerinti žaidimo greiti bei intensyvumą.

„Daug naujovių nepridėsi, keletą derinukų įvedėme ir žiūrėsime, kaip gausis juo išpildyti. Man asmeniškai atsirado labiau ne nerimo, o adrenalino. Turiu labai daug idėjų, reikia viską susidėlioti, kad vyrams neperkrauti smegenų ir viską daryti palaipsniui.

Pirmose rungtynėse sekamdienį, manau, puolime per daug naujovių įmečiau. Bet žiūriu, kad vyrai susitvarko, galime eiti toliau. Naujų dalykų yra labiau puolime. Gynyboje iki paskutinių dviejų rungtynių gana solidžiai atrodėme. Stengiamės akcentuoti intensyvumą, kamuolių branginimą. Mūsų problema yra greitis – tiek išpildyme puolime, tiek gynyboje. Jei pavyks šiuos dalykus sutvarkyti, tada galime kalbėti apie taktiką“, – žurnalistams ketvirtadienį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Naujasis treneris kol kas negali paaiškinti pagrindinio komandos įžaidėjo Manto Kalniečio prasto pasirodymo Eurolygoje, tačiau Šarą tenkina jo darbas treniruotėse, todėl, jo nuomone, M. Kalniečio žaidimo kreivė turėtų kilti.

„Su Mantu asmeniškai dar nekalbėjau, kol kas labiau bendrauju su grupe. Manto kasdieninis darbas tikrai yra geras, anksčiau ar vėliau atsiras ir rezultatas. Man pačiam šiek tiek keista, kad jis šlubuoja. Daug rungtynių jis žaidė gerai, jam tereikia pastovumo. Visi žinome, kad Mantas yra aukšto lygio žaidėjas. Tad pagrindinis jo darbas yra žaisti kiekvienas rungtynes gerai“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

M. Kalnietis šiame Eurolygos sezone per rungtynes aikštelėje praleidžia po 23 min., tačiau pelno tik po 7 taškus, pataiko 30 proc. tritaškių (14/46), atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus ir klysta po 2,3 karto.

Mantui trūksta ir agresyvumo veržiantis po krepšiu. Per 12 Eurolygos rungtynių jis metė vos 5 (!) baudоs metimus, iš kurių pataikė 4. Dvitaškius M. Kalnietis apskritai realizuoja prasčiausiai per visą savo karjerą Eurolygoje – vos 41,3 proc. taiklumu.

Kalbėdamas apie penktadienio varžovus Š. Jasikevičius pasikartojo, kad komanda privalo pagerinti žaidimo intensyvumą, o kovoti su „Real“ įmanoma, nes jie taip pat turi silpnų vietų.

„Idealios komandos Europoje neegzistuoja. Mes turime problemų, Madridas irgi turi problemų. Aš jų daug neminėsiu. Mes labiau koncentruojamės ties mūsų problemomis. Tikrai turime, kur juos galime atakuoti. Parodėme žaidėjams įvairias situacijas: kaip jie ginasi, kur galime atakuoti.

Svarbiausia mums patiems pakelti mūsų agresyvumo lygį, kontakto ir greičio lygį tiek gynyboje, tiek puolime. Jei tu atsilieki per tris metrus, nėra ką kalbėti apie taktiką. Reikia jiems nenusileisti energija ir greičiu“, – apie varžovus sakė Š. Jasikevičius.

Įsimintiniausias M. Kalniečio epizodas šio sezono Eurolygoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)