„Gaila, kad po pertraukos nepavyko įnešti daugiau intrigos. Vyrai ėjo kovoti, bet nežinau, kas mums yra nutikę – nepataikome ir viskas. Manau, kad vyrai įdeda labai daug pastangų į metimo procento gerinimą, bet toliau nepataikome ir nepataikome. Esu gana patenkintas, kaip susikuriame progas, tačiau tokia realizacija – nieko gero“, – po susitikimo pripažino Šaras.
Galbūt jau reikia imtis kokių nors drastiškesnių priemonių. Per treniruotes mesti dar daugiau, o gal ir apskritai nustoti mesti.
Šarūnas Jasikevičius
„Žalgiris“ po dviejų kėlinių pirmavo 41:39, tačiau po ilgosios pertraukos svečiai iš Madrido perėmė iniciatyvą. Trečiąjį kelinį „Real“ laimėjo 11 taškų persvara, įgijo 9 taškų pranašumą (62:53) ir mačo vadžias savo rankose laikė iki susitikimo pabaigos.

„Mums iš tikrųjų trūksta žudiko instinkto. Pradėjome fantastiškai, pirmavome, tačiau per keletą paskutinių varžovų atakų antrojo kėlinio pabaigoje viską iššvaistėme ir išėjome ilsėtis pirmaudami vos 2 taškais. Reikia pripažinti, kad taip būti neturėtų“, – kalbėjo žalgiriečių vedlys.

Tritaškiai metimai kauniečiams nekrenta jau antrose rungtynėse iš eilės. Nors prieš savaitę „Žalgiris“ namie sugebėjo įveikti Bambergo „Brose Baskets“ (75:73), tąsyk šeimininkai pataikė vos 1 iš 14 tritaškių. Taigi, per 80 pastarųjų žaidimo Eurolygoje minučių, žalgiriečiai yra realizavę vos 3 iš 31 tritaškio.

„Atvirai sakau: nežinau, ką daryti. Per treniruotes metame daug, visi dirba nuoširdžiai. Galbūt jau reikia imtis kokių nors drastiškesnių priemonių. Mesti dar daugiau, o gal ir apskritai nustoti mesti. Matysime, spręsime“, – žadėjo Š. Jasikevičius.

Treneris negailėjo pagyrų vienas geriausių karjeros rungtynių sužaidusiam P. Jankūnui (21 taškas, 35 naudingumo balai).

„Kas lemia tokį gerą Pauliaus žaidimą? Žinoma, kad geras treneris“, – nusijuokė Š. Jasikevičius. Visgi netrukus krepšinio specialistas surimtėjo.

„Paulius yra Paulius. Tu visą laiką žinai, ko iš jo sulauksi, ką iš jo gausi. Apie jį galiu pasakyti tik pačius gražiausius žodžius. Tik gaila, kad dėl mūsų sudėties problemų jam dažnai tenka rungtyniauti penktuoju numeriu“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Anot trenerio, šiame mače gana prastai veikė gynyba „du prieš du“.

„Prastai atakavome varžovų įžaidėjus – Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas žaidė pakeltomis galvomis, kas mūsų situacijoje yra savižudybė. Tie žaidėjai gali matyti situacijas labai gerai, skaito žaidimą, o mes leisdami tai daryti oponentams suteikėme tik dar daugiau privalumų, – kalbėjo Šaras. – Nepaisant visko, esu patenkintas. Pelnėme 75 taškus, kovojome, tačiau koją kišo tas nelemtas pataikymas.“

„Žalgiris“ (2/8) po šio pralaimėjimo B grupėje lieka paskutinis, o „Real“ (6/4) žengia trečioje pozicijoje.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Madride „Žalgiris“ pralaimėjo 86:92.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)