Po rungtynių Š. Jasikevičius džiaugėsi savo komandos pergale ir bilietu į finalą.

„Esame laimingi, jog patekome į finalą greičiausiu keliu, be rimtesnių traumų, problemų. Galbūt kai kurias rungtynes norėjosi ramiau, tačiau to padaryti nesugebame. Žaidėme prieš nestandartinę komandą, kai kurias momentais prieš ją žaisti buvo sunku. Tačiau kontroliavome visą seriją ir baigėme ją beveik be problemų.“

Strategas taip pat pakomentavo situaciją kitame pusfinalyje, kur Klaipėdos „Neptūnas“ kiek netikėtai 2-0 laimi prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą.

„Žinoma, kad įmanoma laimėti trejas rungtynes iš eilės. Kodėl ne? Tai yra atsitikę ir anksčiau. Dvi „Neptūno“ pergalės prieš „Lietuvos rytą“ nenustebino, tačiau taip pat nenustebčiau, jei vilniečiai laimėtų 3-2.

Toje serijoje tikrai žaidžiamas labai aukšto lygio krepšinis. Jeigu turi namų pranašumą, pirmos rungtynės visada yra labai svarbios. Jei jas pralaimi, pradedi nervintis, tai yra normalu. Dauguma „Lietuvos ryto“ žaidėjų yra geri metikai, todėl tas prastas baudų procentas rodo, kad jie nervinasi.

Manau, kad antrose rungtynes „Lietuvos rytas“ žaidė tikrai gerai, tačiau jeigu prameti baudos metimus, nieko nesigauna. Rungtynių pabaigoje laimėti galėjo bet kuri komanda. Visgi žaisti tokias rungtynes namie yra didelis pranašumas. „Neptūnas“ nestebina, nes šiuolaikiniame krepšinyje labai svarbus yra gynėjų žaidimas, o Klaipėdos komanda tokius turi tris, kurie žaidžia labai gerai. Galbūt Klaipėdą šiais metais kiek primiršome, tačiau Europos taurėje ji turėjo daug gerų rungtynių, pergalių, pralaimėjimų, kurie galėjo virsti pergalėmis.“

Iki šiol nė vieno finalo Lietuvos pirmenybių finalo nepraleidęs „Žalgiris“ siekia net 18-to čempiono titulo šalies krepšinio istorijoje. LKL aukso žiedais žalgiriečiai pasidabino pastaruosius penkis sezonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)