31-erių universalus krepšininkas atskrido į Lietuvą kartu su vyriausiuoju sūnumi. Berniukas pirmą kartą pamatys Europą, kurioje jo tėvas su pertrauka rungtyniauja jau ketverius metus.

D. Suttonas augina tris sūnus ir dukrą bei nori dar didesnės šeimos.

„Greitai, gal jau po kelerių metų, turėsiu dar vieną vaiką, bus visas starto penketas“, – juokėsi amerikietis.

Regis, panašiai ryžtingai jis sprendžia klausimus ir krepšinio aikštėje.

2016-2017 metų sezone D. Suttonas spėjo pažaisti trijose komandose: Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija), Nansi SLUC (Prancūzija) ir Trento „Dolomiti Energia“ (Italija).

Su pastarąja legionierius iš JAV dusyk iš eilės pasiekė Italijos lygos finalą ir buvo vienas naudingiausių praėjusio sezono Europos taurės turnyro krepšininkų: vidutiniškai per rungtynes jis rinko po 15,5 taško, atkovojo 6,3 kamuolio, atliko 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei perėmė 1,2 kamuolio.

D. Suttono sutartis su Trento klubu galiojo dar metams, bet žaidėjas pats sumokėjo 25 tūkst. eurų mokestį, kad ją nutrauktų anksčiau laiko. Tik viltys patekti į Eurolygą neišsipildė.

„Eurolyga buvo mano tikslas, bet krepšinis vis dėlto yra verslas, turi paklusti jo dėsniams. Ką gi, džiaugiuosi ir tuo, ką turiu dabar. Man tai – nauja galimybė.

Šią vasarą tiesiog užsimaniau ko nors naujo. Iš viso Trente praleidau trejus metus, viskas ten man patiko, bet norėjosi permainų, ko nors kito. Pats internete ieškojau informacijos apie Vilnių ir klubą, todėl šiokių tokių žinių jau turiu. Iki šiol niekad neteko žaisti prieš „Rytą“, nekantrauju susipažinti su naujais komandos draugais ir treneriais“, – kalbėjo krepšininkas.

Naujokas teigė neįsivaizduojantis, kokioje pozicijoje jį daugiausiai išnaudos treneris Dainius Adomaitis.

Vos 196 cm ūgio žaidėjui priimtina ne tik lengvojo, bet ir sunkiojo krašto puolėjo duona. Gintis tvirtai suręstas amerikietis teigia galintis prieš bet kurios pozicijos varžovą.

„Turbūt pirmiausia esu žinomas dėl savo „kieto“ žaidimo, juodo darbo. Aš visada toks – padarysiu viską, kad komanda laimėtų“, – patikino D. Suttonas.

O DELFI užsiminus, kad jo ūgis – labai neįprastas kaip priekinės linijos atstovui, naujasis „Ryto“ legionierius atlaidžiai nusišypsojo.

„Na, jūs galėsite nuspręsti patys, kai pamatysite mane žaidžiantį. Jei atvirai, manau, kad esu vienas stipriausių sunkiųjų krašto puolėjų Europoje. Juk aš čia jau trejus metus sėkmingai žaidžiu būtent šioje pozicijoje. Pažadu, turėsite į ką pasižiūrėti“, – intrigavo krepšininkas.

Primename, kad tarpsezonio metu „Rytas“ taip pat sudarė sutartis su amerikiečiais Mattu Farrellu ir D.J. Seeley, lietuviais Eimantu Bendžiumi ir Evaldu Kairiu.

Komandoje nebežais Mindaugas Lukauskis, Loukas Mavrokefalidis, Jimmy Baronas, Artūras Jomantas, Travisas Petersonas, Egidijus Mockevičius, Rokas Giedraitis ir Benas Madgenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)