Tuo metu Žalgiris atsiliko 50:56, o šeimininkai rungtynių kontrolę savo rankose turėjo beveik iki pat jų pabaigos. Tačiau tą vakarą fantastiškai sužaidė visas „Žalgirio“ startinis penketas – Timinskas su Ginevičiumi svaidė tritaškius, Beardas puikiai grūmėsi po krepšiais, po 16 taškų pelnė ir Šalenga su Robertu Packu. Atsarginiai žaidėjai prie bendro 102 taškų kraičio pridėjo vos 8.

Vakar pasirodžiusiame interviu Ginevičius pripažino, kad tai buvo jo karjeros rungtynės. Sužinojęs, kad nuo to prieš 11 metų vykusio mačo „Žalgiriui“ dar nė karto nepavyko įveikti varžovų iš Katalonijos, atrodė nuoširdžiai nustebęs.

Nesakau, kad šiandien pergalę žalgiriečiai gali iškovoti tik sužaidę tokias pat įspūdingas rungtynes. Tačiau, jeigu reikėtų iš kažko imti pavyzdį ir semtis įkvėpimo, tų rungtynių įrašas Gintaro Krapiko rankose turėtų atsirasti pirmiausiai.

Iš esmės dabartinis ir 2004-jų Žalgiris – nepalyginamos komandos. Sunku įsivaizduoti šiandien komandą pelnant 102 taškus, lygiai taip pat kaip ir leidžiant „Barcelonai“ į savo krepšį įmesti 98. Vis dėlto, viena sąlyga išlieka – norint įveikti tokio kalibro komandą reikia sužaisti labai gerai, o geriausia – viršyti savo pačių lūkesčius.

Trenerio vietoje aš gal net prieš rungtynes į rūbinę pasikviesčiau Ginevičių arba Timinską, kurie galėtų pasidalinti savo įspūdžiais ir prisiminimais iš tų rungtynių. Kai reikia nutraukti devynių iš eilės pralaimėjimų namuose prieš vieną komandą seriją, netradiciniai sprendimai gali tapti tuo labai svarbiu netikėtumo faktoriumi ir įkvėpti žaidėjus.

Saldumo pergalei Barselonoje tada pridėjo ir tai, kad buvo įveikta tikrąja to žodžio prasme, legendinė komanda – ant parketo lakstė tokios komandos žvaigždės kaip Dejanas Bodiroga, Gregoras Fucka ir Roberto Duenas. Tuo tarpu šiandien „Žalgirio“ arenoje pasirodys tik vienas tokio titulo nusipelnęs žaidėjas – Juanas Carlosas Navarro, kuris, beje, tame mače į kauniečių krepšį įmetė 14 taškų.

„Žalgirio“ gretose taip pat vis dar yra vienas gyvas paskutinės pergalės prieš „Barcą“ liudininkas, tai – Paulius Jankūnas. Tuomet 20-metis žaidėjas aikštėje taip pat praleido gana nemažai laiko, nors taškais ir nepasižymėjo.

Praėjus 11 metų, Jankūnas vis dar žaidžia „Žalgiryje“, tik dabar jau yra tvirtas komandos lyderis. Manau, kad vidutiniškai po daugiau nei 12 taškų šį sezoną Eurolygoje pelnantis komandos senbuvis šį vakarą turėtų sužaisti dar vienas solidžias rungtynes ir tikrai perkopti 10 taškų ribą.

O mane, komentuojantį „Žalgirio“ – „Barcerlona“ mačą nuo 19:45 galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)