Būtent su prieš daugiau nei ketverius metus Eurolygos nugalėtojų taurę į viršų kėlusiu „Panathinaikos“ šį vakarą išvykoje susikaus Kauno „Žalgiris“. Jau nuvalkiota, tačiau savo tiesą istorijoje įrodžiusi frazė, kad sužeistas žvėris – dar pavojingesnis, šiuo atveju net labai tinka. Vis dėlto, labai gali būti, kad šį vakarą žvėries dantys bus gerokai atšipę – vis dar neaišku ar į aikštelę galės išbėgti „žaliųjų“ lyderis Jamesas Gistas, o Nickas Calathesas žais traumuotas.

Naujajam komandos vairininkui Aleksandrui Džordževičiui kol kas nepavyksta žaidėjams įdiegti savo žaidimo filosofijos. Jei dar pralaimėjimus prieš kol kas galingai šį sezoną atrodantį „Lokomotiv“, ar „Barcelona“ būtų galima kažkaip pateisinti, tai praėjusios savaitės nesėkmė Lenkijoje tokio kalibro komandai, kaip „Panathinaikos“ yra tiesiog neatleistina.

Ir vis dėlto, čia galima būtų grįžti prie pasikeitusio jėgų balanso – tiek su „Žalgiriu“ namuose, tiek ir Barselonoje, „Stelmet“ pralaimėjo labai nedideliais skirtumais, ir, kaip pastebėjo Gintaras Krapikas, jie galėjo sezoną pradėti ir su trimis pergalėmis. „Panathinaikos“ nesėkmę išvykoje labiau nulėmė geras šeimininkų, ar prastas svečių žaidimas? Į šį klausimą bus galima tiksliau atsakyti po šio vakaro rungtynių.

Vakar vykusiame grupės lyderių susitikime „Barca“ namuose privertė pirmą kartą šį sezoną kapituliuoti „Lokomotiv“, o šiandien turėtų paaiškėti kurios iš į grupės nugalėtojo titulą, bent jau kol kas, nepretenduojančių komandų, turi daugiausiai ambicijų kovoti dėl patekimo į kitą etapą.

„Žalgiris“ yra gana patogioje pozicijoje – jei kauniečiams pavyktų nugalėti prastą formą demonstruojančius ir lyderio netekusius „Panathinaikos“, jie įsitvirtintų trečiojoje grupės pozicijoje, o kitą savaitę namuose – žinoma, įvertinę varžovą – galėtų tikėtis ir ketvirtosios pergalės sezone prieš „Stelmet“.

Kalbant apie šio vakaro rungtynes, pagrindiniu „Žalgirio“ ginklu turėtų tapti priekinė linija. Paulius Jankūnas, puikiai Atėnų arenos lankus pažįstantis Ianas Vougioukas ir Brockas Motumas, ko gero, bus tie žaidėjai, aplink kuriuos dažniausiai suksis kauniečių puolimas. Kaip pažymėjo „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis, Atėnų komandos „ketvirtieji“ numeriai turi rimtų problemų gynyboje, kurias kauniečiams, siekiant pratęsti pergalių išvykoje seriją, būtina išnaudoti.

Būtent dėl šios priežasties drįsčiau spėti, kad kol kas puikiai puolime žaidžiantys „Žalgirio“ bokštai Jankūnas ir Vougioukas ir šį vakarą pelnytų taškų grafoje rinks dvigubus rodiklius. Kadangi kauniečių gynėjų grandis, išskyrus vienintelį Renaldą Seibutį, kol kas nerodo to žaidimo, kurio iš jos tikisi komandos gerbėjai, aukšti žmonės turės ant savo pečių nešti puolimo naštą.

Apskritai žvelgiant į šio vakaro susitikimą esu optimistas – be to, kad „Panathinaikos“ sezono pradžioje atrodo labai prastai, jiems, greičiausiai, teks verstis be Jameso Gisto, o Nickas Calathesas žais su piršto trauma, kas dar labiau apsunkins graikų užduotis puolime.

O mane, tiesiogiai komentuojantį rungtynes, galėsite išgirsti „TonyBet“ lažybose gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)